NOVI SRAMAN NAPAD NA NOVAKA Hoće da menjaju pravila zato što je Đoković prvi?

18:24 | 10-05-2024

Tenis 0

Žele da učine sve samo kako bi olakšali posao najvećim rivalima srpskog tenisera

nole
AP Photo/Gregorio Borgia

Novak Đoković je ubedljivo prvi na ATP listi uprkos činjenici da ne blista od početka sezone i da propušta pojedine turnire. To očito mnogima smeta, pa tako iznose sulude predloge samo kako bi olakšali posao njegovim najvećim konkurentima.

"Da li je tenis prerastao dugu sezonu na šljaci" naslov je autorskog teksta Petera Bodoa na "Teniss.com", a u tom tekstu ovaj teniski analitičar ističe da Novak Đoković predugo vlada svetskim tenisom iako ne igra!

- Kao rezultat nedavnih događaja gospodari tenisa moraju da preduzmu reevaluaciju dela sezone na šljaci koji je dugo delovao kao najstabilniji, najkoherentniji i najlogičniji segment u ozloglašeno haotičnom teniskom kalendaru - navodi se u tekstu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Autor navodi da smatra da je velika greška što su se mastersi poput onih u Rimu i Monte Karlu produžili na dve nedelje i da je previše pet velikih turnira od marta do maja. Čak on turnir u Madridu naziva "Masakr u Madridu" ili "Zbrka na šljaci".

- Sve je bilo relativno mirno u Madridu dok se Janik Siner nije povukao iz četvrfinala zbog povrede kuka. Nedugo zatim aktuelni šampion i drugi nosilac Karlos Alkaraz je izgubio od Andreja Rubljova u četvrfinalu. Ranjivo desno rame je odigralo ključnu ulogu u Alkarazovom porazu i nateralo ga da se dve nedelje kasnije povuče iz Rima. Siner je isto uradio dan kasnije. Zatim je u još jednom obeshrabrujućem potezu Danil Medvedev morao da se povuče iz četvrfinala sa Jiržijem Lehekom. Samo 24 sata kasnije Lehečka je morao da se povuče zbog bola u leđima. Rubljev je otišao u finale, ali je bol koji je osetio u meču sa Alarazom bio toliko jak da mu je pomoglo samo to štpo je igrao pod anesteticima. Ovo nije ono što je suština sezona na šljaci decenijama. Sigurno je da je kalendar lepo napunjen prestižnim događajima kao i nekim istorijskim turnirima poput Eštorila i Barselone. Ali to su bili jednonedeljni turniri igrani samo po danu. Sada je svet šljake drugačiji - navodi Peter Bodo, pa dodaje:

- Novak Đoković, koji je i dalje prvi na svetu, nije igrao od 13. aprila u Monte Karlu. Bilo bi šteta ako se ispostavi da je ovo brilijantna strategija kada dođe Rolan Garos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading