PLJUŠTE IZNENAĐENJA U RIMU Nadalov dželat stao na korak do polufinala

18:42 | 16-05-2024

Tenis 0

Kraj za devetog tenisera sveta u italijanskoj prestonici.

Hubert Hurkač

Svi bismo voleli da je Novak Đoković još uvek na turniru u Rimu, ali iako nema srpskog tenisera uzbuđenja u italijanskoj prestonici ne manjka.

Za jedno se danas pobrinuo američki teniser Tomi Pol koji je izbacio devetog tenisera sveta Hurberta Hurkača - 2:1 (7:5, 3:6, 6:3).

Iako je za sedam mesta slabije plasiran, Amerikanac je pokazao da je u odličnoj formi. U prošloj rundi je eliminisao i Danila Medvedeva.

Ozbiljno velika bitka se vodila u prvom setu kada smo videli čak pet brejkova. Jedan više je napravio Pol koji je tako došao do prednosti u setovima.

Kada je Pol poveo sa 2:0 (uz brejk) u drugoj deonici, utisak je bio da je slomio otpor Poljaka, ali... Vratio se Hurkač u potpunosti. Podigao je nivo igre i stigao do izjednačenja u setovima.

Tek je ogromna borba viđena u poslednjem setu. Pogotovo u poslednjem gemu. Imao je Hurkač 40:0 i čak šest prilika za brejk da se ponovo spasi sa konopaca.

Nije uspeo. Mada, nije tako lako ni položio oružje. Čak tri meč lopte je bilo potrebno 16. teniseru sveta da dođe do šanse za pobedu. Četvrtu je već iskoristio i tako prošao u polufinale.

Tamo čeka boljeg iz okršaja Stefanos Cicipas - Nikolas Đari koji je na programu od 19 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading