ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO NACIJU Novak progovorio o Olimpijskim igrama, njegove reči odjekuju Srbijom

16:42 | 21-05-2024

Tenis 0

Novak ima jasan cilj u Parizu

Novak

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković loše je započeo sezonu i još čeka na prvo finale. Ipak, uprkos razočaravajućim izdanjima, priorite za ovu godinu se ne menja, a to je zlato na Olimpijskim igrama.

To je jedina titula koja mu nedostaje i nema sumnje da će učiniti sve da pokori Pariz.

- Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno, 2008. u Pekingu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012. Nadam se da ću imati prilike da to opet ponovim i da uživam u iskustvu olimpijskih igara, jer one su kao ništa drugo. Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri - rekao je Đoković u video-snimku koji je objavila Svetska teniska federacija (ITF).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak je dodao da olimpijske igre imaju poseban značaj i da je za tenisere to posebno iskustvo.

- Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim. Ipak, naučiću iz svojih prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu - zaključio je Đoković. 

Novak ove nedelje učestvuje na turniru u Ženevi, a rival u drugom kolu biće mu Janik Hanfman.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading