POZNATI ITALIJAN SE PITA SAMO JEDNO Da li Đoković i Nadal imaju još trikova u rukavu?

10:00 | 22-05-2024

Tenis 0

Poznati Italijan govorio o dvojici najvećih ikada.

Nadal i Đoković

Ni za Novaka Đokovića ni za Rafaela Nadala nedavno završeni masters u Rimu nije bio uspešan. Naprotiv. Međutim, direktor turnira u italijanskoj prestonici Paolo Lorenci je ubeđen da ćemo dva velika asa gledati i naredne godine na "Foro Italiku".

- Sumnje u njegovu igru su počele posle poraza od Karlosa Alkarasa u finalu Vimbldona mada je Đoković potom osvojio i US open i završni Master u Torinu. Posle je došao onaj poraz od Janika Sinera u Dejvis kupu, pa ostali. Njihove situacije nisu iste i zato sam veoma radoznao da vidim kako će se razvijati, da li imaju još trikova u rukavu - ističe Lorenci.

On je priznao da su šanse da Nadala vidimo u Rimu naredne godine male, ali da - postoje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Njihove situacije nisu iste, ali ja sam uveren da ćemo obojicu gledati u Rimu i naredne godine. Nadal nijednom nije rekao da je ovo bilo njegovo poslednje učešće na Italijanskom openu, mada je priznao da su šanse za povratak male. Mislim da želi ponovo da igra i u Monte Karlu i u Rimu. Naravno sve će zavisiti kako prođu naredni turniri. U Rimu je igrao bolje nego u Madridu, videćemo kako će biti u Parizu.

Veruje Lorenci da će naredna faza u svetskom tenisu biti jako interesantna.

- Ovo je poslednja faza perioda u kome živimo već 20 godina. Kada su Federer, Nadal i Đoković vladali, unapred se znalo ko će osvojiti titule. To je gotovo, sada će biti mnogo više iznenađenja, a odvikli smo se od njih. Siner i Alkaras su odlični, ali već je prošlo nekoliko nedelja a da nisu ništa uradili. Doći će još mladih tenisera ali niko od njih neće imati kontinuitet - zaključio je direktor rimskog mastersa. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading