MEĐEDOVIĆ POSTAO ZVEZDA U PARIZU Novak mi šalje poruke, imamo sjajan odnos!

23:05 | 23-05-2024

Tenis 0

Hamada Međedovića gledaćemo u glavnom žrebu Rolan Garosa.

tenis
EPA

Srpski teniser je prošao tri runde kvalifikacija i takmičiće se sa najboljim igračima planete na drugom grend slem turniru u sezoni.

Novopazarac je u razgovoru za zvanučni sajt Rolan Garosa otkrio da se skoro svaki dan čuje sa najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem.

- Trenirao sam Novakom dan pre nego što ću doći u Pariz. Nismo igrali na poene, ma i da jesmo, pobedio bi me, sigurno – rekao je Međedović i dodao:

- Razmenili smo poruke za njegov rođendan, čestitao mi je na pobedama koje sam ovde ostvario. Uvek smo u kontaktu i imamo sjajan odnos.

Kao i mnogi, i Hamad je u čudu kako Đoković igra na tako visokom nivou sa 37 godina.

- Neobjašnjivo je šta sve radi na terenu, deluje da je sa druge planete. On ima 37 godina, a igra kao da mu je 25. Ludilo. Ali svi znamo Novaka, on nema granica.

Hamad i Novak Vladimir Marković
 

Trenutno 134. igrač na ATP rang-listi je pomenuo je i uspešnu saradnju sa Viktorom Troickim.

- Mislim da je bolji trener nego što je bio igrač, a bio je 12. teniser na svetu. Imamo odličnu saradnju već godinama i drago mi je da ga imam za trenera.

Međedović uživa da igra na velikoj pozornici, što je i dokazao u dosadašnjoj karijeri.

- Volim velike stadione, francusku publiku i francuske navijače. Nisam bio njihov favorit jer sam igrao protiv domaćeg igrača, ali sam ipak osetio njihovu podršku.

 

 

Posle teškog početka godine i slabijih rezultata deluje da je 20-godišnji teniser ušao u pravu formu.

- Srećan sam samo što sam opet na terenu posle teške godine. Imao sam virus i nisam mogao da igram neko vreme. Sada sam zdrav, pronašao sam formu i mislim da sam unapredio svoju igru. Dosta smo radili na fitnes pripremi, sada osećam da sam snažniji i spremniji nego prošle godine. Takođe, imam iskustvo igranja sa Medvedevim na velikom turniru i smatram da sam dokazao da se mogu nadmetati sa igračima iz vrha. Rim mi je doneo mnogo na polju samopouzdanja – rekao je Međedović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading