LEGENDA REŠILA DA SVE OTKRIJE Evo zašto ne vole Novaka Đokovića, ima veze što je iz Srbije

08:16 | 27-05-2024

Tenis 0

Legendarni Džon Mekinro govorio je o Novaku Đokoviću...

nole
AP Photo/Jean-Francois Badias

On tvrdi da Novak Đoković nosi teško breme...

- Meni se uvek sviđao, ali Novaku nije lako jer ga porede s Federerom i Nadalom, koje svi vole i teško je nositi se s tim. Osim toga, on dolazi iz Srbije, a nekima je to bez veze. Puno je razloga, ima i taj razmetljivi stav... Ali, sve je to iskoristio kao motivaciju da bolje igra i više pobeđuje, što mu je najveći kvalitet, ne znam kako je to uspeo - objasnio je Džon Mekinro za hrvatski "Index".

Nastavio je u istom ritmu.

- Možda ga sad ne vole, ali za pet ili deset godina svi će ga voljeti i govoriti kako im Novak nedostaje, pa eto, barem se tome može veseliti.

Mekinro smatra da se Novak sprema za Igre u Parizu.

- Sad igra samo na turnirima koje želi da osvoji, čini mi se da na ostalima nije bio dovoljno angažovan. Niko ne želi da gubi, ali on gleda širu sliku. Mislim da će uzeti novog trenera, ali ne znam ko će to biti. Da ga ja treniram, pre meča bih mu rekao 'srećno' i to je sve što treba od mene. Eventualno treba nekog da ga drži fokusiranim i motivirasanim, ne nekoga ko će ga trenirati. On sve pomno analizira, siguran sam da se iza kulisa nešto odvija za što nikko od nas ne zna. A možda je shvatio da zna više od trenera i da ih više ne treba.

Mekinro ne veruje da će Novak skoro u penziju.

- Pre pet-šest meseci ljudi su govorili da će osvojiti još pet grend slemova, zašto bi se oprostio nakon Igara u Parizu? Ali, otkako je izgubio u Australiji i nakon toga nije ništa osvojio, pokazao je da je naposletku ipak samo čovek. I sad se zbog toga pitamo hoće li otići nakon Igara? To bi me jako iznenadilo. Ipak, napunio je 37 godina, ne postaje mlađi, ima i drugih interesa, ali očekujem da će igrati duže od Rafe, još barem godinu i po dana - naglasio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading