HENMAN VERUJE U SRBINA Za njega ne brinem, forma je prolazna, a klasa večna

20:45 | 28-05-2024

Tenis 0

Novak Đoković od 20.15 igra meč prvog kola na Rolan Garosu protiv Francuza Erbera

nole
Martial Trezzini/Keystone via AP

Đoković kreće u pohod na odbranu trofeja na Rolan Garosu, a čuveni britanski teniser Tim Henman u intervjuu za "Eurosport" rekao je da je gotovo siguran da ćemo gledati drugačijeg Novaka u Parizu. 

- Ovo je klasičan slučaj one izreke, forma je privremena, a klasa je večna. Sa tim iskustvom, Đoković ne mora da brine oko toga šta je bilo u proteklih četiri ili pet meseci, može samo da se koncentriše na prvi meč. Sve može da klikne za njega u razmaku od svega nekoliko setova. Voli izazove kada se bori sa problemima, kada je publika protiv njega. Tad je njegov fokus, njegova koncentracija još veća - istakao je Tim. 

SVE OČI ĆE BITI UPRTE U NJEGA Evo ko je najnoviji član Novakovog tima, on će pomagati Srbinu u Parizu

Henman smatra da nema razloga za paniku kod Novakovih navijača. 

- Ne zavarava me statistika pre ovog turnira. Bolje od ostalih zna šta he potrebno da se osvoji grend slem i ako prođe kroz prvih nekoliko mečeva, i dalje je jedan od favorita. U ovoj fazi karijere i sa svim što je postigao na slemovima, bitni su samo veliki turniri. Postoje i drugi događaji, neka velika takmičenja, ali na njemu je samo da drži da sve funkcioniše kako treba. Ima iskustvo. Iako nije igrao dobro ove godine, ne osećam nikakvu paniku. Zna šta mora da radi, biće jako koncentrisan da ostvari svoj plan. Bilo je perioda kada su mu pažnju odvlačile neke druge stvari, ali mislim da ćemo videti drugačijeg Đokovića i ne bih bio iznenađen da počne veoma rano da pravi momentum na ovom turniru - zaključio je Henman. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading