JOŠ JEDNA VELIKA POBEDA ĐOKOVIĆA Novak se lavovski borio i pokazao zašto je NAJVEĆI IKADA

16:06 | 29-05-2024

Tenis 0

Sjajno dostignuće...

epa

Poznato je koliko se Novak Đoković bori da obezbedi niže rangiranim teniserima dovoljno novca da se takmiče. Zbog toga je, na kraju krajeva, osnovao organizaciju PTPA, koja se bori za prava igrača u "belom sportu".

ĐOKOVIĆ SE OBUKAO KAO ZA ROŠTILJ Amerikanac u šoku zbog Novaka, sada mu i ovo zameraju

Po svemu sudeći, Noletova borba je urodila plodom, pošto je, samo na ovogodišnjem Rolan Garosu, povećan nagradni fond. Na ovu temu je opširnije pisao švajcarski portal, a zasluge je pripisao upravo Srbinu:

- Zagonetka: Koliko novca zaradi igrač koji je izgubio u prvoj rundi Rolan Garosa u singl konkurenciji? Odgovor: 73.000 evra. Ova svota važi i za žene i za muškarce. Poređenja radi, 2017. godine igrači koji izgube na početku takmičenja u Parizu su odlazili sa 35.000 evra, što je više od pola koliko danas zarade - piše autor teksta, pa dodaje:

U poređenju sa 2023. godinom, pariski grend slem je odlučio da poveća nagradni fond za skoro osam odsto, pa sada iznosi 53.478.000 evra. Posebno zahvaljujući podršci svetskog broja jedan, Novaka Đokovića, i njegovoj želji da niže rangirani teniseri budu bolje plaćeni, zbog čega sada svi imaju benefita.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading