NOLE, NASTAVI OVAKO Đoković igra kao zmaj, Španac nije odoleo Novakovoj vatrenoj stihiji

17:53 | 30-05-2024

Tenis 0

Sjajna partija srpskog tenisera.

epa
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa tako što je nadigrao Roberta Karbaljes Baenu. Koliko je bio dominantan, može da se zaključi pogledom na konačan rezultat - 6:4, 6:1, 6:2, a meč je trajao dva sata i šest minuta!

KAKAV SKANDAL U PARIZU Brutalna provokacija ka Đokoviću, sudija morao da prekine meč!

Početak meča nije bio tako idealan za Noleta, pošto je na samom startu dopustio protivniku da osvoji brejk. Srećom, Srbin je bio dovoljno pribran da ne dopusti Špancu da ga potvrdi, već je uzvratio na isti način.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Od tog trenutka, Đoković je stekao sigurnost, bio je agresivan i borben, što je bilo dovoljno da se napravi razlika u ovom duelu. Kako je vreme odmicalo, Novak je bio sve dominantniji, a posebno je vredno pomena to što je (uspešno) koristio veliki broj drop-šotova.

Nešto kasnije, srpski teniser je napravio veliku seriju osvojenih gemova i vrlo brzo je postalo jasno da Karbaljes Baena nema šta da traži protiv njega. 

Novak Đoković će u trećem kolu Rolan Garosa da igra protiv pobednika meča između Gaela Monfisa i Lorenca Muzetija. Taj duel je na programu od 20 časova i 15 minuta.

Đoković - Karbaljes Baena 3:0 (6:4, 6:1, 6:2)

Stadion: "Filip Šatrije"; Gledalaca: 14.000; Sudija: Niko Helvert (Nemačka)

KRAJ MEČA

III SET

6:2 - GEM, SET, MEČ! Mučio se malo bez razloga Novak u poslednjem gemu, ali, ono što je najvažnije, uspešno je priveo meč kraju. Pobeda!

5:2 - Imao je šansu Novak ranije da završi meč, igrao je dobro, ali je delovalo da se u jednom trenutku i opustio. 

5:1 - Rutinski potvrđen brejk, s nulom. Sada se samo čeka konačan rezultat.

4:1 - BREJK! Kako igra Novak, ovo je recept za osvajanje Rolan Garosa. Sjajno se kreće, lavovski se bori i ponovo izgleda motivisano.

3:1 - Sjajna igra Đokovića, ponovo je povećao prednost, sada je potrebno samo da igra mirno i da je održava.

2:1 - Dugo je trajao treći gem trećeg seta. Novak je imao priliku da dođe do novog brejka, ali je Španac bio istrajan u nameri da dodatno produži meč. U tome je i uspeo.

2:0 - Đoković je potvrdio brejk. Dominantno izdanje na najvećem teniskom stadionu u Parizu. 

 

 

1:0 - BREJK! Novak je nastavio tamo gde je stao u drugom setu. Maestralna igra, defanziva pre svega i kapitalno vođstvo.

II SET

6:1 - SET! Fantastična igra Đokovića, ponovo liči na starog sebe! Ako se izuzme loše odigrani peti gem, ovo je bio savršeni drugi set.

5:1 - BREJK! Novak se uozbiljio i uzvratio na najbolji mogući način. Karbaljes Baena je neslavno završio ovaj gem - duplom servis greškom.

4:1 - BREJK! Uzvratio Karbaljes Baena i tako zaustavio veliku seriju Novaka Đokovića, koji je izuzetno slabo odigrao peti gem drugog seta.

4:0 - BREJK! Apsolutna dominacija Novaka Đokovića!

3:0 - Bilo je malo problema, ali je Novak odlično završio gem, što ne najvažnije. Peti uzastopni gem osvaja Đoković.

2:0 - BREJK! Sjajno se branio Đoković, prosto, učinio je da izgleda kao da se loptica odbija o zid! Sjajna igra Srbina!

1:0 - Bio je pomalo nesiguran Novak, ali je na kraju uspeo da osvoji prvi gem u drugom setu.

I SET

6:4 - BREJK, SET! Novak vodi sa 1:0 u setovima! Pre toga, Đoković je bio brutalno oštećen, pošto je tokom jednog neizvesnog poena neko iz publike doviknuo "aut", što je usporilo Srbina u pokušaju da stigne skraćenu loptu. Žalio se on sudiji, ali je dobio samo izvinjenje.

5:4 - Jedva je Novak osvojio deveti gem. Njegov protivnik je vodio dva puta i imao sjajnu šansu da dođe do brejk lopte. Srbin je imao i nešto sreće, da bi na kraju došao do važnog vođstva.

4:4 - Prvi gem koji je Karbaljes Baena dobio sa nulom. Đoković nije imao šanse.

4:3 - Ovaj gem je bio opasan, pošto je Karbaljes Baena bio nadomak brejk lopte. Ipak, kada je bilo najvažnije, Novak je sjajno servirao i na taj način sprečio da mu bude oduzet servis.

3:3 - Đoković je uspeo da spasi dve gem lopte i izbori đus, ali nije mogao više od toga. Ne da se Karbaljes Baena.

3:2 - Sjajno je servirao Novak i sa nulom, u vrlo kratkom vremenskom intervalu, dobio peti gem. 

2:2 - Karbaljes Baena je spasio tri brejk lopte, da bi onda počeo da servira "kao lud". Izborio se sa đus, a potom i za preokret i to pošto je na neverovatan način stigao skraćenu Novakovu loptu.

2:1 - Novak je potvrdio brejk. Ako se izuzme jedna neiznuđena greška, savršen gem za Srbina - 2:1.

1:1 - BREJK! Đoković je odigrao sjajan drugi gem, osvojio ga je sa nulom i tako uzvratio brejk svom protivniku. Izjednačenje.

0:1 - BREJK! Novak je veoma loše odigrao prvi gem, što je Karbaljes Baena iskoristio da dođe do brejka.

15.49 - Meč je počeo, prvi na servisu je Đoković.

 

 

15.33 - Evo kako izgleda deo žreba u kome se nalazi Novak Đoković:

 

Cup tree provided by Sofascore

 

15.21 - Svitolina je pobedila Pari sa 6:4, 7:6 (3), te je došao red na Đokovića i Karbaljes Baenu da odigraju svoj meč. Njihov ulazak na teren se očekuje uskoro.

15.01 - S obzirom na to da je meč između Svitoline i Pari na stadionu "Filip Šatrije" potrajao, došlo je do pomeranja Đokovićevog duela, pa su prve prognoze da neće početi pre 15.40.

14.16 - Karbaljes Baeni je Rolan Garos omiljeni turnir, a podloga šljaka, pa se očekuje da protiv Đokovića odigra svoj najbolji tenis. U svojoj karijeri je osvojio dve titule - u Kitu 2018. godine, odnosno u Marakešu 2023. Na oba turnira je podloga šljaka.

14.10 - Đoković i Karbaljes Baena su se do sada sastajali dva puta u karijerama i oba puta je Novak pobedio - na US openu 2019. godine, odnosno Australijan openu 2023. Zanimljivo, Španac Srbinu nikada nije uzeo ni set.

14.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Rolan Garosa u kom se sastaju Novak Đoković i Roberto Karbaljes Baena. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading