HITNA REAKCIJA NA ROLAN GAROSU Navijači divljali, donete VANREDNE mere

16:30 | 30-05-2024

Tenis 0

Uprava turnira je morala hitno da reaguje.

Rolan Garos
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Neviđen skandal se dogodio na Rolan Garosu kada je belgijski teniser David Gofan prijavio da ga je pljunuo jedan navijač zbog čega je uprava turnira rešila da reaguje.

Naime, direktorka turnira Ameli Morezmo je donela odluku da je navijačima zabranjen alkohol do kraja takmičenja, kao i da će sudije imati veću slobodu da izbace neprijstojne navijače sa tribina.

- Srećni smo da vidimo da na tribinama ima toliko emocija i da je atmosfera sjajna, sve je bolje nego pre korone. Ali postoje neki ljudi koji prelaze liniju. Dala sam instrukcije sudijama da ako se neko previše aktivira na tribinama, ako to utiče na teren, recimo ako viču između poena ili prvog i drugog servisa. Ako se desi bilo kakva stvar van standarda ponašanja dala sam instrukcije da osoblje isprati ljude sa kompleksa jer je sada lako da ih identifikujemo. Ako preteraju, izbacićemo ih! Možete da pokažete entuzijazam, sigurno će biti situacija u kojima sudija mora da reaguje jer tokom poena morate da svedete ispade na minimum. Sudije će mnogo striktnije kontrolisati publiku - rekla je Morezmo.

Nekada proslavljena teniserka je nastavila u jednom dahu:

- Alkohol je bio dozvoljen na tribinama do sada. Sada je sa tim gotovo. Ako bilo ko pređe liniju, ako se bilo ko ne bude ponašao dobro ili ako iko bude gađao igrače bilo čime - to je to, leteće napolje! Beznednost je na prvom mestu, to je jasno. Instrukcije su date i neće biti oklevanja. Sudije će morati strožije da reaguju kako bi se ispoštovali igrači i mečevi. Te stvari nećemo tolerisati, ne mogu dovoljno to da istaknem. Sudije su nam ovde jako bitne.

Na publiku u Parizu su se žalile i Naomi Osaka, Iga Švjontek, Novak Đoković...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading