REŠAVA SE ĐOKOVIĆEVA SUDBINA Ako se to desi Novak će se povući

12:43 | 01-06-2024

Tenis 1

Ova godina bi mogla da bude presudna

Novak
AP Photo/Jean-Francois Badias

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi. Ove godine još nije igrao nijedno finale, pa su mnogi krenuli sa spekulacijama da bi uskoro mogao da završi karijeru.

"Novak Đoković će se povući ove godine", navodi novinar Arči Grigs u svom opširnom tekstu za britanski "Ekspres" i navodi da postoje tri stvari koje moraju da se dese kako bi na kraju sezone Đoković prestao da igra tenis. On se poziva na Aleksa Koreču koji je nedavno istakao da će se Novak povući ako ne osvoji titulu na Rolan Garosu, Vimbldonu ili US Openu ove godine.

- Đoković trenutno ima šest meseci bez trofeja, pošto nije uzeo titulu još otkako je trijumfovao na Završnom mastersu u novembru. Nije osvojio Australijan open jer ga je Janik Siner pobedio u polufinalu. Nada se da će osvojiti Rolan Garros, ali nije izgledao dobro u prvom kolu protiv Pjera Iga Erbera - navodi Arči Grigs.

Novak EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
 

 

Britanski novinar je takođe citirao i Fabrisa Santoroa, nekadašnjeg francuskog tenisera. 

- Đoković više nema jasne rivale pošto se Rodžer Federer povukao, a Rafael Nadal se muči i ne uspeva da pronađe formu u kakvoj je bio pre povrede. Nedavno je Fabris Santoro rekao da nedostatak prave konkurencije tera Novaka da izgubi motivaciju posle toliko godina - naveo je Grigs.

U tekstu se navodi da je došlo do pada motiacije srpskog tenisera, ali da će u svakom slučaju odgovor na to da li će se Novak povući doći u narednih nekoliko nedelja na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
Bole

02.06.2024 13:19

Sačekajte još koju godinu garantujem vam da će se povući a do tada povucite vi njega