NOVAK POSLAO ITALIJANA NA SPAVANJE Borba do zore i Ðokovićeva magična pobeda - Novak je prava jutarnja zvezda

03:07 | 02-06-2024

Tenis 0

Veliki preokret najvećeg tenisera ikada.

nole
AP Photo/Jean-Francois Badias

Kao prava jutarnja zvezda (vrsta buzdovana), Novak Đoković je pobedio Lorenza Muzetija u trećem kolu Rolan Garosa. Meč se igrao do skoro pola četiri ujutru, a igralo se u pet setova - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0!

Nije čudno što se ovaj duel igrao do sitnih sati, pošto su organizatori doneli odluku da "uglave" još jedan meč pre Noletovog susreta, pa je Srbin na teren izašao posle pola 11! 

ČUDO NA ROLAN GAROSU Nećete verovati šta se desilo Đokoviću, ceo život smo ovo čekali (VIDEO)

 

 

Ipak, bio je spreman i za ovakav izazov. Meč je započeo veoma dobro, igrao je sa dosta energije i sudijske greške ga nisu pokolebale. Ubrzo je osvojio prvi set i to osvojivši brejk.

Drugi set je bio poprilično neizvestan i ušao je u taj-brejk. Tokom ovog perioda igre Đoković je igrao od sjaja do očaja, pa ga je izgubio posle velike neizvesnosti.

Ovakav razvoj događaja je uticao da Novak potpuno posustane i da se nađe nadomak poraza. Izgubio je motivaciju i energiju, a Muzeti je pogađao sve što je mogao. 

A onda, kada je sve delovalo izgubljeno, srpski teniser je pokazao zašto je najveći. Zaigrao je najbolji tenis ove noći i prosto rasturio protivnika u naredna dva seta, od kojih je poslednji set dobio sa nulom!

Đoković - Muzeti 3:2 (7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0)

Stadion: "Filip Šatrije"; Gledalaca: 10.000; Sudija: Adel Nur (Egipat)

KRAJ MEČA

6:0 - BREJK, SET, MEČ! Bravo Nole! Pobeda posle velikog preokreta!

5:0 - Samo još jedan gem do pobede! Ovaj je trajao više od osam minuta. Muzeti je pretio, ali nije bio dovoljno koncentrisan da ugrozi Novaka.

4:0 - BREJK! Đoković sada igra odbranu kao iz vremena kada je bio dosta mlađi! Muzeti je naišao na zid! Novak je pred pobedom, jer ima dva brejka prednosti!

3:0 - Brejk potvrđen! Sjajno servira Novak, čak je imao i jedan as. Relativno lako osvojen gem!

 

 

2:0 - BREJK! Idemo, Nole! Maestralno je napadao Italijana, nije mu dao da diše. Umorio ga je, doduše, vremenom je umorio i sebe, pa je morao da uhvati dah kada je bio završen ovaj gem.

1:0 - Sjajno je Novak započeo odlučujući set. Vratila mu se sigurnost u ruke, bio je precizan i nepokolebljiv. 

KRAJ ČETVRTOG SETA

 

 

6:3 - BREJK, SET! Novak je propisno "prošetao" Muzetija, skraćivao mu lopte, gađao linije i naterao ga da trči. Đoković ponovo liči na sebe. Ima nade u pobedu!

5:3 - BREJK! Muzeti je uzvratio i to isključivo Novakovom zaslugom, pošto ga je vratio u set izuzetno lošim smeč udarcem koji je trebalo da bude pretvoren u poen. Ne samo da ga nije osvojio, već je razbudio rivala.

5:2 - BREJK! E, ovo je Novak na koga smo navikli. Agresivan, borben i požrtvovan. Nemilosrdno je bombardovao rivala jakim udarcima, a Muzeti je u jednom trenutku posustao.

4:2 - Uz određene poteškoće Novak je potvrdio brejk. Samo da ostane smiren i da privede set kraju.

3:2 - BREJK! Konačno se Novak budi! Dobio je podršku sa tribina, navijaju za njega i on se time hrani trenutno. Čak se dogodilo da mu navijači skandiraju "idemo" i to na srpskom jeziku! Da li može da iskoristi ovaj momenat preokrene?

2:2 - Sa nulom je Đoković dobio ovaj gem, a dok je servirao, dogodilo se pravo čudo - publika u Parizu je počela da skandira njegovo ime i da navija za njega. To se skoro nikada ne događa.

1:2 - U određenoj meri je Novak pripretio protivniku, ali nedovoljno da napravi nešto više.

 

 

1:1 - Jedva je Đoković dobio ovaj gem, ali ono što ohrabruje, pokazao je emociju. Proslavio je izjednačenje, čak se i nasmejao, što uliva nadu da bi mogao da se vrati u meč.

0:1 - Iako je skoro dva sata posle ponoći, Muzeti igra sa mnogo energije. Ne posustaje. Novaku je potrebno da se pod hitno pribere, jer ako ovako nastavi, izgubiće.

KRAJ TREĆEG SETA

2:6 - BREJK, SET! Đoković kao da je odustao od ovog seta. Nije delovao prisutno, samo je odradio posao. Novak je pred porazom.

2:5 - Muzeti nije imao većih problema da osvoji novi gem i da se nađe pred osvajanjem još jednog seta.

2:4 - Đoković je osvojio gem, iako nije briljirao. Prosto, Muzeti trenutno igra sa mnogo više energije, a Novaku je pod hitno potrebno da se pribere ukoliko želi da preokrene.

1:4 - Muzeti je potvrdio brejk. Igra kao u transu, izuzetno je motivisan i ne deluje da je uopšte umoran. Đoković je imao priliku da izbori đus, gubio je 40:30, ali nije dobro odigrao odlučujući poen.

1:3 - BREJK! Đoković ne liči na sebe. Nema energije, kao da mu je ponestalo motivacije... Muzeti to koristi pošto se neuporedivo bolje kreće na terenu.

1:2 - Ovo je bio gem u kome je Đoković mogao do brejka, bilo je 40:40, ali nije uspeo više od toga. Pritom, na kraju nije imao sreće, jer mu je pukla žica na reketu i zbog toga je izgubio poslednji poen.

1:1 - Uzvratio je Novak i to dominantno, drugi gem je osvojio sa nulom.

0:1 - Muzeti igra sa mnogo energije, dok Novak kao da igra bez nje. Italijan je rutinski poveo u trećem setu.

KRAJ DRUGOG SETA

 

 

6:7 - SET! Muzeti je izjednačio u setovima, iako je Novak imao set loptu. Nećkao se, nije dobro odservirao i Italijan je došao do ključnog mini brejka. Ne dešava se često Đokoviću da izgubi u taj-brejku, obično je dominantan kada dođe do tog perioda igre. Ovoga puta nije bio uspešan.

6:6 - Borio se Novak hrabro, dao je sve od sebe da dođe do brejka, ali je Muzeti bio nepokolebljiv. Doduše, Italijan je imao mnogo sreće, pogađala je loptica mrežicu, jedva je dodirivala liniju... Taj-brejk će odlučiti osvajača drugog seta.

6:5 - Muzeti je počeo da pogađa same linije i tako ozbiljno zapretio Novaku u ovom gemu. Ipak, Đoković kao da se razljutio, jako je udarao lopticu i tako zadavao muke rivalu.

5:5 - S obzirom na to da je Muzeti ubacio skoro svaki prvi servis, Novak se još dobro i držao. Bilo je 30:30 i malo je nedostajalo da Đoković dođe do brejk lopte. Ipak, agresivno je napao Italijan i ostao u drugom setu.

5:4 - Muzeti je počeo da igra kao navijen, skoro sve je uspeo da vrati na Novakvu stranu terena. S druge strane, Đoković deluje kao da je ostao bez energije, ali je i tako uspeo da spreči nalet protivnika.

4:4 - Muzeti je potvrdio brejk, iako je Novak umalo došao do đusa i ostanka u ovom gemu. Đoković je imao nekoliko izglednih situacija za izjednačenje, zaređao je nekoliko smečeva, ali je Italijan svaki put uspeo da uzvrati i da na kraju dođe do gema.

4:3 - BREJK! Muzeti je odigrao maestralno u ovom gemu, gotovo bez greške. Poveo je 30:0 i to mu je dalo krila da nastavi agresivno, Novak nije imao odgovor, te je ispustio servis.

4:2 - Morao je neki gem i Muzeti da osvoji. Trajalo je neko vreme, dobar otpor je pružio Novak, ali nedovoljno za još jedan brejk.

4:1 - Mučio se ponovo Novak na svoj servis, grešio je dosta, ali je na kraju uspeo da potvrdi brejk.

 

 

3:1 - BREJK! Đoković je maestralno odigrao! Skraćivao je lopte, sjajno se kretao i što je najvažnije, odlično je vraćao lopte na servis protivnika!

2:1 - Novak je imao problema da osvoji ovaj gem, Muzeti se lavovski borio, ozbiljno je pripretio, ali je Đoković uz nešto sreće odbranio servis.

1:1 - Bio je Đoković na 30:30, ali je onda napravio dve neiznuđene greške i tako da dopusti Muzetiju da izjednači.

1:0 - Odlično je Novak započeo i drugi set, samo da nastavi na ovaj način.

KRAJ PRVOG SETA

 

 

7:5 - BREJK, SET! Bravo Nole! Neverovatno je šta je sve uspeo da spasi srpski teniser! Muzeti ga je propisno namučio, ali se svaki njegov pokušaj odbijao kao od zid! Novak vodi sa 1:0 u setovima!

6:5 - Savršeno je igrao Novak ponovo i još jednom sa nulom osvojio gem. Muzeti servira da ostane u prvom setu.

5:5 - Neizvesnost se nastavlja, Muzeti je rutinski došao do gema na svoj servis.

5:4 - Savršen gem Novaka, dobijen sa nulom. 

4:4 - Pripretio je Novak u ovom gemu, bio je na 30:30, ali nije uspeo dalje od toga. Novo izjednačenje.

4:3 - Muči se Novak na svoj servis, pošto Muzetiju sjajno ide ritern. Italijan se izborio za đus, zapretio je Đokoviću, ali ništa više od toga.

3:3 - Nije bio Đoković ni blizu da pripreti u ovom gemu. Muzeti se za sada pokazuje kao težak rival.

3:2 - Potvrdio je Novak brejk. I dalje skraćuje lopte i na taj način muči protivnika. Videćemo kako će drop-šot da ga služi u nastavku meča.

2:2 - BREJK! Fantastičan gem Đokovića! Defanzivno je bio besprekoran, savršeno je skraćivao lopte i na kraju gotovo rutinski uzvratio brejk.

1:2 - BREJK! Novak je izgubio servis. Na 15:0 je bila sumnjiva situacija, sudija je sišao sa stolice i dosudio poen za Muzetija, iako je delovalo da je bila van linije. Kasnije se Italijan razigrao i došao do brejka.

1:1 - Otvorio je Đoković drugi gem sa 30:0, ali je Muzeti došao do uzastopnih poena i tako sprečio Srbina da dođe do brejka.

1:0 - Nije se proslavio Novak u prvom gemu, namučio ga je propisno Italijan, ali je na kraju uspeo da odbrani svoj servis.

22:38 - Konačno je počeo meč. Trajaće i iza ponoći. Đoković prvi servira.

22:16 - Dimitrov je konačno završio posao, pošto je Bergsa pobedio sa 3:1 u setovima. Sada se čekaju Đoković i Muzeti da izađu na teren.

21:46 - S obzirom na to da se meč Dimitrova i Bergsa odužio, došlo je do novog pomeranja susreta između Đokovića i Muzetija, pa njih dvojica na teren neće izaći pre 22 časova i 20 minuta. Vrlo je verovatno da će njihov meč početi još kasnije, čak iako Bugarin završi posao u četvrtom setu, a ako bude ušao u peti, pitanje je da li će Novak danas uopšte igrati.

21.25 - Ovako izgleda deo "kostura" u kome se nalazi Đoković.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

21.22 - Početak meča zavisi isključivo od toga kada će Dimitrov i Bergs završiti svoj duel. Tako da, još uvek se ne zna kada ćemo gledati Novaka.

21.00 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen trećem kolu Rolan Garosa u kom se sastaju Novak Đoković i Lorenco Muzeti. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading