KRAJ SRPSKE BAJKE Olga sjajno krenula, pa stala i ostala bez četvrtfinala Rolan Garosa

12:28 | 02-06-2024

Tenis 0

Srpska teniserka Olga Danilović završila je učešće na Rolan Garosu

Olga
AP Photo/Jean-Francois Badias

Olgu je u četvrtom kolu pobedila Čehinja Marketa Vondrušova sa 6:4, 6:2 nakon jednog sata i 20 minuta igre.

Tako je prekinuta Olgina bajka koja je ostvarila rezultat karijere, ali nije imala snage za novi podvig.

Danilovićka je odlično otvorila meč, povela sa 4:1, ali je onda usledio kolaps. Prvih pet gemova je odigrala gotovo besprekorno, igrala je hrabro, a naročito je blistala sa forhend strane.

Međutim, usledio je veliki pad, a i šesta teniserka sveta je zaigrala mnogo bolje. Počeli su da joj prolaze lobovi, na mreži je bila sve sigurnija.

Srpska teniserka je ostajala bez snage, odigrala je mnogo napornih mečeva u poslednjih nekoliko dana i nije uspela da pruži maksimum.

Tamo gde je Vondrušova stala u prvom setu, nastavila je u drugom. Odmah je došla do brejka, spasila zatim tri brejk prilike, a onda do kraja još jednom oduzela servis Olgi i plasirala se u četvrtfinale.

Naredna rivalka biće joj Iga Švjontek.

DANILOVIĆ - VONDRUŠOVA 4:6, 2:6

Drugi set:

2:6 - Kraj! Poraz Olge Danilović!

2:5 - Novi brejk je pretrpela Olga Danilović. Ponovo se nije dobro snašla na mreži i Čehinja to kažnjava, pa će sada servirati za pobedu.

2:4 - Još jedan siguran servis gem za Čehinju.

2:3 - Izvukla je Olga nekako ovaj gem. Imala je Vondrušova brejk loptu, ali je srpska teniserka uspela da odservira as. Ponovo dug i iscrpljujuć gem.

Olga EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
 

 

1:3 - Ovoga puta Čehinja mnogo lakše dolazi do servis gema.

1:2 - Konačno Olga dolazi do gema! Ovo je jako važno, da se prekine serija rivalke i povrati samopouzdanje.

0:2 - Potvrđuje brejk Vondrušova! Imala je Olga Danilović čak tri brejk lopte u ovom gemu, ali je bila nekako suviše pasivna i Čehinja je to kaznila.

0:1 - Loše Olga otvara i drugi set. Odmah je pretrpela brejk. Skroz je stala naša teniserka, dok se Čehinja razigrala i počela sve da pogađa.

Prvi set:

4:6 - Dobija Vondrušova prvi set. Iskoristila je drugu set loptu tako što je lob smestila na liniju.

 

 

4:5 - Šteta, pretrpela je Olga novi brejk! Bio je najduži gem od početka meča, a naša teniserka kao da je ostala bez snage.

4:4 - Razigrala se češka teniserka, dolazi do trećeg gema u nizu i izjednačenja.

4:3 - Vraća brejk Vondrušova. Čehinja je do brejk lopte došla perfektnim lobom, da bi je onda iskoristila odličnim volejom.

4:2 - Lagan gem za Čehinju. Ipak, od Olge najviše zavisi, igra dosta agresivno, ali je u ovom gemu napravila nekoliko grešaka.

4:1 - Još jedan siguran gem za Olgu. Forhend joj funkcioniše besprekorno, a gem je završila tako što je bekhend smestila na samu liniju.

3:1 - Evo prvog gema za Vondrušovu.

3:0 - Potvrđuje Olga brejk! Bilo je 30:30, a onda Danilovićka pogađa dve divne forhend paralele. Početak kakav se samo poželeti može!

2:0 - Breeeeejk! Sjajan početak Olge Danilović! Hrabro igra naša teniserka, dok je Čehinja prilično stegnuta. Imala je Olga dve brejk lopte, prvu nije iskoristila, ali je Vondrušova kod druge odservirala duplu servis grešku.

1:0 - Odličan početak za Olgu, rivalki je na svoj servis prepustila tek jedan poen. Od velike važnosti je za Danilovićku da dobro počne duel.

11.02 - Devojke su upravo izašle na teren.

10.25 - Meč se igra na terenu Suzan Lenglen na kom postoji krov, te ne postoji bojazan od prekida ili pomeranja termina.

Olga Danilović EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
 

 

09.58 - Vondrušova je šesta na WTA listi, a već su se jednom sastale ove godine. Bilo je to na Junajted kupu, kada je Čehinja slavila sa 2:1.

09.56 - Olga je već ostvarila rezultat karijere, ali nema nameru da stane. Na putu do četvrtog kola pobedila je Trevisan, Kolins i Vekić.

09.55 - Dobro jutro i dobrodošli na blog našeg portala posvećen osmini finala Rolan Garosa u kojem se sastaju Olga Danilović i Marketa Vondrušova. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading