NOŽ U LEĐA NADALU Rafa mu "oteo" mesto na Olimpijskim igrama, on ga žestoko isprozivao

12:05 | 03-06-2024

Tenis 0

Velika prašina se podigla u Španiji

Nadal
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Španski teniser Pedro Martinez, koji je 48. na ATP listi, izarzio je negodovanje zbog nemogućnosti da učestvuje na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovo je rezultat toga što dvojica njegovih sunarodnika, Rafael Nadal i Pablo Karenjo Busta, koriste zaštićeni rang kako bi se kvalifikovali za Igre.

Maksimalan broj tenisera iz jedne zemlje na Olimpijskim igrama je četiri, a Španiju će predstavljati Karlos Alkaraz i Alehandro Davidovič Fokina na osnovu renkinga i Nadal, i Karenjo Busta.

Martinez je kritikovao sistem zaštićenog ranga, naglašavajući da smatra da je nepravedno da on i Roberto Karbaljs Baena (63. na svetu) ne mogu da učestvuju na Igrama, ne zbog povreda, već zbog korišćenja zaštićenog ranga od strane drugih igrača.

- U ovom slučaju, zaštićeni rang je nepravedan jer nas dvojica ne propuštamo OI zbog povrede… Nezavisno od toga što je u pitanju Rafa, kojeg svi želimo da vidimo na OI, kao navijač to želim i ja - kaže Martinez.

Nije krio koliko je razočaran.

- Ne mislim da je to potpuno fer. Kao da se ja sad povredim i da koristim zaštićeni rang za OI u Los Anđelesu. Mislim da sam ove godine zaslužio da odem na Igre, i malo je nefer što ne idem zbog situacije poput ove. Ipak, to ne mogu da kontrolišem, tako je kako je.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading