NOVAK ŠOKIRAO I ZABRINUO SVE Ne znam da li ću igrati četvrtfinale

22:42 | 03-06-2024

Tenis 0

Novak Đoković se plasirao u četvtfinale Rolan Garosa pobedom nad Argentincem Fransiskom Serondulom sa 3:2 u setovima

Novak Đoković

Posle velikog preokreta i maratona pobedio je Fransiska Serundola, 27. na svetskoj listi, 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 posle četiri sata i 38 minuta igre.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Kaspera Ruda i to će biti repriza prošlosezonskog finala. 

ČEKA NAS PRAVI SPEKTAKL Đoković dobio protivnika u četvrtfinalu Rolan Garosa, repriza prošlogodišnjeg finala

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

U toku je Novakova konferencija za medije: 

- Imao sam manje probleme sa kolenom nekoliko nedelja već. Igrao sam i turnire, nije bilo strašno Kasni početak od pre dva dana nije pomogao sa spavanjem i bioritmom. Prvi set sam odigrao dobro, onda sam se okliznuo u trećem gemu drugog seta. To je uticalo na moje kkoleno. Počeo sam da osećam bol. Tražio sam medicinski tajm-aut i pokušao da rešim problem. Uticalo je to na moju igru dva i po seta. Nisam hteo da igram duge poene, čim je radio drop-šotove ili udarce koji su menjali stranu, nisam mogao da trčim. Nisam znao da li da nastavim meč. Dobio sam lekove i posle trećeg seta sam tražio još lekova i dobio sam. To je bila maksimalna doza koja je počela da radi posle 30-40 minuta, pred kraj četvrtog seta kada sam počeo bolje da igram. Osećao sam sve manje limita u igri i ceo peti set je bio skoro bez bolova što je bilo sjajno. Uradićemo još testova i provera sutra, neke smo već uradili sa doktorom posle meča. Ima nekih pozitivnih vesti, ali i nekih briga, ne mogu više da kažem sada. Drago mi je što sam odigrao peti set bez bolova. Dobra stvar je što ima dan odmora između mečeva. Ne znam šta će se desiti i da li ću uopšte moći da igram u četvrtfinalu, videćemo - rekao je Novak.

Novak Đoković EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
 

Potom je goovrio o tome kako se povredio i kakvi su bili uslovi za igru. 

- Uslovi su takvi bili ove godine zbog kiše, utiče to na vlažnost vazduha, na podlogu, bilo je blata. Na travi recimo ne možeš nešto mnogo da radiš, na betonu je tako, kako je, ali na šljaci to ima uticaja i to može da se reši na neki način. Rolan Garos je najbolji na svetu kada je u pitanju briga o šljaci. Poznajem ljude koji to rade, pričao sam sa jednim od njih na zagrevanju pre meča o čišćenju terena kada god bude prekid, da vode više brige o terenu. Sunce je izašlo posle mnogo kišnih dana, to je uticalo na teren. Posebno te prve slojeve šljake. Ne znam šta su uradili. Sklonili su neku šljaku, kao da je nije bilo na terenu. Zbog takvih suvljih uslova i sunca, to utiče na šljaku - rekao je Đoković i dodao:

Povreda se dogodila baš zbog toga, okliznuo sam se. Svi imamo to kretanje na šljaci, ja se krećem tako da menjam, imam promene pravca, mnogo puta sam padao i na šljaci i na travi, ovo je bilo jednostavno previše. Pričao sam sa sudijom, tražio sam, tačnije pitao da li mogu da čiste teren češće, da se ne čeka kraj seta za to, nego češće to da rade. Proverila je, pričala sa supervizorima i odgovor je bio ne. Zato sam tražio razgovor sa supervizorom i tražio objašnjenje. Ne upirem prstom ni na koga, ni na individualca ni na grupu ljudu. Samo pokušavam da shvatim zašto bi to loše uticalo na teren, uostalom mi to radimo svojim nogama, čistimo linije ili tako nešto. Ne razumem kako to šteti terenu, smatram da to pomaže nama, igračima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading