NOVAK NOKAUTIRA ROLAN GAROS Đoković posle povrede udario jako na organizatore, nema više ćutanja

07:29 | 06-06-2024

Tenis 0

Novak Đoković je zadao prvi udarac Rolan Garosu...

Novak Đoković
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Nole je u Parizu doživeo povredu kolena i morao je na operaciju. Stanje terena bilo je užasno, kao i činjenica da je Srbin igrao mečeve do kasno u noć.

Reagovala je organizacija PTPA.

- Imperativ je da grend slemovi, lideri organizacije, organizatori turnira i igrači kroz PTPA kao svoju organizaciju zajedno nastupe i pronađu rešenje koje će sprečiti da se mečevi završavaju tako kasno. Da li je to kroz zabanu tih mečeva ili kroz neko drugo rešenje. Znamo da mečevi koji se završavaju jako kasno imaju jako negativne posledice i teraju igrače u pozicije koje nisu fer, nisu sigurne i nisu zdravi uslovi za rad. Ipak to nastavla da se dešava zato što ne postoji spremnost da se prizna ovaj problem i da se na prvo mesto stave interesi igrača. U prethodnim danima nekoliko sportista je pričalo da je moralo da igra do ranih jutarnjih časova. Jedna od poslednjih koja je to uradila je Ons Žaber koja je članica naše organizacije - navodi se u saopštenju.

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek je rekla da voli da gira preko dana jer "voli da spava normalno", ali da mora da pristane na svaki termin. Na to je takođe reagovala organizacija Novaka Đokovića.

- Nažalost Iga ima pravo, igrači nikada nisu imali prava da se pitaju o rasporedui zato PTPA postoji, da pojača njhov glas i da se bori za njih. Mi smo posvećeni dobrobtii igrača i načinima da oni uspeju da igraju najbolje moguće. Odavno je trebalo da se svi u tenisu sastanu i pronađu rešenje. Mnogo je toga što utiče na raspored - navodi se u saopštenju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading