"IMAO SAM SLIČNU POVREDU, NIJE DOBRO..." Legendarni teniser ima crne slutnje nakon Đokovićeve operacije

10:17 | 07-06-2024

Tenis 0

Tom prilikom on je Noletovo stanje uporedio sa sopstvenim pred kraj karijere.

Rodik
EPA/JOHN G. MABANGLO EPA/LARRY W. SMITH

 

Nekada legendarni teniser Endi Rodik govorio je o nedavnoj povredi i operaciji Novaka Đokovića. Tom prilikom on je Noletovo stanje uporedio sa sopstvenim pred kraj karijere.

Rodik smatra da Novak sasvim sigurno propušta Vimbldon i Olimpijske igre.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Operisan je i mnogo će zavisiti od toga koliko je kidanje meniskusa jako. Kada sam imao 17 godina, pocepao sam meniskus, očigledno je to mlađe telo, i igrao sam se na njemu četiri-pet meseci. Uradio sam to ponovo pre nekoliko meseci i samo sam se odmorio, ali razlika je u tome što ne moram da igram Vimbldon za mesec dana. Ova operacija, barem na osnovu svake vrste koju sam video, uključujući i moju, stavlja Olimpijske igre van i Vimbldon ozbiljno ugrožava. Ne radi se samo o tome da kažem da je moje koleno u redu za mesec dana jer moraš da treniraš, a posebno Novak - rekao je Rodik.

Čuveni teniser smatra da Noletu nije dovedeno u pitanje samo Vimbldon i Olimpijske igre...

- Kladite se protiv velikana na sopstvenu odgovornost, ali kada neko ima 37 godina i počnete da operišete kolena, to je problem. Pocepani meniskus u kolenu nije velika stvar kada imate 24, 25, 26 godina, ali vreme za ovo je sr***e. To je najkraće vreme u godini za preokret. Rekao bih da je trava njegova najbolja podloga trenutno i najgora podloga za momke protiv kojih igra. Ako se povuče za dve nedelje, to je loše. To takođe dovodi u opasnost Ju-Es open i on bi mogao samo da završi ovu sezonu i da ima još jedan pomak sledeće godine - dodaje Rodik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading