CELA SRBIJA NA NOGAMA Isplivali novi detalji posle povrede: Kakva prognoza za Novaka pred najveće izazove koji ga očekuju

10:28 | 08-06-2024

Tenis 0

Poznati novi detalji u vezi sa Novakom

nole
EPA-EFE/YOAN VALAT

Poznati srpski doktor Goran Rodić ističe da bi Novak mogao da igra i na Vimbldonu, uprkos nekim najavama da neće igrati u Londonu, kako bi se spremio za Pariz i Olimpijske igre. 

Rodiće je pričao za RTS i rekao da Novaka očekuje oporavak od tri nedelje. 

- Urađena je artroskopija. Ona spada u male, slabe hirurške metode. U telo se ulazi sa dve rupice sa kamerom i sa hirurškim instrumentima i onda lekar vidi sve u kolenu što ne valja. Nama je saopšteno da je od svega što u kolenu ima, a mnogo toga ima, stradao samo unutrašnji meniskus. U odnosu na nevolje koje koleno može da donese, to spada u blaže povrede i prognostički je najbolje moguće stanje - poručio je Rodić, koji je naveo primer nekadašnjeg fudbalera Milana i reprezentacije Italije, Franka Barezija, sa Mindijala 1994.

NOVAK JE PRVO NJEMU JAVIO DA SE POVLAČI SA ROLAN GAROSA Isplivali novi detalji, o ovom Đokovićevom potezu priča ceo svet

Doktor kaže da je povreda meniskusa koja je i Đokovića zadesila, veoma česta kod sportista. 

- Dobra vest je da u 90 odsto slučajeva ne traži hiruršku intervenciju. Možda i ova Novakova povreda nije zahtevala hiruršku intervenciju, međutim mi koji se bavimo pregledima sportista predložimo ako je u pitanju borba sa vremenom da se to reši hirurški jer je onda rehabilitacija nešto brža. To ide Noletu u prilog. Ja pretpostavljam da je u njegovoj glavi Vimbldon, ja se tome nadam. Ima primera, imate Nemanju Gudelja iz Sevilje koji je imao sličnu situaciju i on je bio odsutan samo 19 dana - smatra Rodić, i dodaje da je Novak napravio dobar izbor da zahvat obavi u Francuskoj.

- Francuska je poznata po ortopediji. Uopšte ne sumnjam da je Nole kao najbolji sportista sveta bio u rukama najboljih lekara. Mada sam ja ubeđen da bi on i u rukama naših stručnjaka bio dobro. Zašto je to urađeno tamo? Zbog vremena. Svako čekanje, ne u danima, nego u satima prolongira rehabilitaciju. Bilo mu je teško sigurno - završio je razgovor Rodić. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading