KADA JE SRBIJA U PITANJU, TU KIDAM I NE OKREĆEM SE Novak je samo zbog jednoga na štakama, Srđan nije mogao da se smiri

12:26 | 10-06-2024

Tenis 1

Nole će učiniti sve da Srbiji donese zlato

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je sve što se osvojiti može, nedostaje mu samo zlato na Olimpijskim igrama. Na početku godine je rekao da mu je to apsolutni prioritet i da će učiniti sve da najbolji tenis prikaže u Parizu.

Na Rolan Garosu je nageovestio da se vratio u formu, ali je doživeo povredu kolena zbog koje je morao da odustane od četvrtfinala. 

U ekspresnom roku doneo je odluku da bude podvrgnut operaciji meniskusa, što još samo jednom pokazuje koliko mu je stalo da igra na Olimpijskim igrama. Da nije Igara, Novak verovatno ne bi pristao da ide "pod nož".

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Đoković je na svom prvom nastupu 2008. godine u Pekingu osvojio bronzu, potom je u Londonu završio na četvrtom mestu da bi ga u Riju već u prvom kolu zaustavio Huan Martin del Potro, za šta Đoković kaže da mu je jedan od najtežih poraza u karijeri. Na vrhuncu forme bio je tokom 2021. godine u Tokiju, kada je osvojio tri grend slem turnira, ali je stao u polufinalu protiv Zvereva. Ostao je i bez bronzane medalje na kraju, kako u singlu, tako i u miks-dublu gde je igrao sa Ninom Stojanović i činilo se da ga je pritisak "slomio".

Njegov otac Srđan Đoković, ispričao je u podkastu "Biznis Priče" da je svog sina molio ne da ne igra miks-dubl, nego da uopšte ne ide u Tokiju i sačuva energiju posle osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona, kako bi odmoran dočekao US Open i "napao" kalendarski slem.

- Noks, ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet bi morao da ideš u karantin. To jednostavno bez gledalaca nije Olimpijada. Voli te tata - pročitao je Srđan Đoković poruku, a onda i Novakov odgovor.

- Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Hteo sam da uzmem tri-četiri dana da osetim kako mi je telo. Ja se uvek brzo oporavim, tako da to nije veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me, kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se.

Srđan Đoković je ispričao da je posle ove prepiske sa Noletom ostao zatečen i da ga je podržao.

- Nisam mogao da se smirim od uzbuđenja i od ponosa ko zna koliko vremena, jer je to izgovorio moj sin, a on je to naučio u svojoj kući, da je patriotizam iznad svega, da je Srbija naša majka koja nas je iznedrila i da nema drugu opciju - naveo je Srđan.

Nema dileme da će Novak učiniti sve kako bi napokon skinuo to "prokletstvo" Olimpijskih igara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
Бака

10.06.2024 21:12

Браво за Нолета и брзи опоравак му желим.