ĐOKOVIĆ JE INSPIRACIJA ZA SVE Novi trener Liverpula očaran Noletom, uputio jake reči Srbinu

09:40 | 21-06-2024

Tenis 0

Najbolji teniser u istoriji je inspiracija za mnoge ljude širom sveta...

nole
EPA-EFE/YOAN VALAT

Novi menadžer Liverpula, Arne Slot, poštuje sve ono što je Novak Đoković postigao u dosadašnjoj karijeri. 

Holanđanin je nedavno preuzeo kormilo "redsa", pa je govorio i o Novaku Đokoviću i o mnogim sportistima koji su mu takođe inspiracija. 

- Naravno ne taktički, jer je reč o drugim sportovima, ali to kako se u nekim od njih ovladava mentalnom stranom, može da vam pomogne. I ponekad to koristim na timskim sastancima pre utakmice. Koristio sam primere iz biciklizma, ili momenata sa Rolan Garosa gde smo videli kako Đoković dobija veoma težak meč. To je jedan od njegovih kvaliteta, da može da dobije meč kada mu ne ide najbolje, on opet uspe nekako da nađe put da pobedi. To su primeri koje možete da date igračima. Ali da budemo jasni, uglavnom pričamo o fudbalu i neće biti mnogo situacija da se priča o drugim sportovima. Ponekad to koristim, kad mislim da je potrebno - kaže Slot.

NOVAK IGRA NA VIMBLDONU? Đoković objavio snimak koji je sve ostavio u čudu, tu je i Stefan (VIDEO)

Takođe, ističe Jirgena Klopa, kao i trenera Mančester sitija Pepa Gvardiolu. 

- Sličnost je tu i to je i jedan od razloga što sam došao, znam da me je Liverpul pratio, ne znam da li je to prava reč, tražili su ali ne baš identičan tip trenera. Kada je nešto uspešno i kada postoji određeni način igre koji biste hteli da nastavite, onda birate to ili nešto drugo. To je verovatno razlog što su došlki po mene. To je moj stil, ali to je i način igre kod mnogih modernih menadžera, svi smo pomalo inspirisani rivalstvom Liverpula i Sitija. Svi smo inspirisani rivalstvom Klopa i Gvardiole, a u velikom klubu u kojem sam radio, kao što je Fejenord, jedino tako je bilo i moguće igrati - zaključio je Slot. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading