OVO NIKO NIJE OČEKIVAO Vilander zbog Novaka opasno potkačio Nadala i Federera

13:41 | 28-06-2024

Tenis 0

Mats Vilander govorio je o Novaku Đokoviću

Mats Vilander
EPA-EFE/ATIENZA

- Bio sam veoma iznenađen kada sam ga video u Londonu, na par dana pre Vimbldona. Nisam ni znao šta će uraditi. Ali u tome je njegova veličina, on ne planira da bude prvi na svetu, on ne gleda da osvoji najviše gren slem trofeja, on jednostavno rešava probleme dan za danom. Mislim da prosto oseća da mora da dođe na Vimbldon, da uđe u takmičarsko raspoloženje, da se priprema i da pokuša da bude spreman za mečeve na najvažnijem turniru u njegovoj karijeri - rekao je Mats.

On je rekao i da će igranje Novaku pomoći da što pre stekne formu pred glavni cilj, olimpijski turnir.

- To će mu samo pomoći da se vrati brže i bude potpuno spreman za Olimpijske igre kasnije tokom leta. Da je kod kuće, možda bi bolje trenirao, ali istovremeno, ne bi mogao da trenira i igra sa igračima na istom nivou kada je ovde na travi na Vimbldonu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mats je uporedio Novaka sa preostalim članovima velike trojke, Federerom i Nadalom.

- Kada jse Novak pojavio, nismo odmah videli njegovu veličinu, jer je ona bila više u njemu nego spolja. Kod Rodžera i Rafe veličina se odmah vidi, u udarcima, u samoj tehnici. Svako je odmah hteo da igra poput Federera. Sa druge strane Đoković udara lopticu kao većina profesionalaca. Jedina razlika je što on igra bekhend kao ostali koji imaju najbolji bekhend, igra forhend kao ostali koji imaju najbolji forhend, servira kao Rodžer koji ima najbolji servis.

Sedmostruki grend slem šampion je primetio još jednu važnu stvar.

- Nismo odmah shvatili da on zapravo i nema neku slabost u igri na bilo kojoj podlozi. Trebalo je vremena svima da shvate da je on bez slabosti. Federer je ima, Nadal takođe, ali Đoković stvarno nema slabosti - zaključio je Vilander.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading