"JA SUPERČOVEK? NISAM, ON JE" Đoković pred Vimbldon gospodski odgovorio na pitanje, nahvalio svog velikog rivala

18:27 | 29-06-2024

Tenis 0

Njemu je uvek fer-plej bio na prvom mestu.

youtu
Printscreen/Youtube

Novak Đoković se već neko vreme nalazi u Londonu gde se priprema za nastup na predstojećem Vimbldonu. Njegovo učešće je bilo pod znakom pitanja zbog operacije kolena, ali je u međuvremenu uspeo čudesno da se oporavi i da se prijavi za najprestižniji turnir u tenisu.

ĐOKOVIĆ OPŠIRNO PRIČAO O FUDBALERIMA SRBIJE Svako mora da preuzme odgovornost - Novak ove stvari lično shvata

Povodom toga Nole je održao konferenciju za medije, na kojoj je prvo bio upitan kako se oseća i u kakvom je stanju koleno:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Osećam se dobro! Da, hajde da pričam odmah o kolenu... Kada se to desilo na RG, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo je nedaumica oko Vimbldona, ali je dosta igrača imalo te zahvate. Evo, recimo, Tejlor Fric, Vavrinka, Lindsi Von, podelili su svoja iskustva i to mi je dalo veru da će biti dobro. Da ću moći da igram Vimbldon. Došao sam u nedelju, imao sam nedelju dana dobrih treninga, veoma jakih treninga. Sa Sinerom, Tijafoom, Medvedevim i evo danas sa Runeom, sve igrači koji igraju dobro na travi. To su situacije gde sam testirao koleno i koleno je odlično reagovalo. To je bio dobar znak da učestvujem, igram u utorak i samouveren sam i siguran u koleno. Do sada je sve pozitivno.

Na pitanje kako se tako brzo oporavio nema odgovor:

- Veoma fer pitanje, ne znam odgovor i žena me je pitala isto pitanje. Imaš 37 godina, dosta rizika, pripremaš se za Olimpijske igre... Tu ne znam odgovor, ali imam osećaj da ne želim da propustim grend slem dok god sam u konkurenciji, dok god mogu. Tu je želja da igram, tu je želja da se takmičim, pogotovo Vimbldon o kojem sam sanjao kao dete. Samo o tome da razmišljam da ću propustiti Vimbldon je tužno. Pitao sam se koliko brzo mogu da se oporavim, rekao sam da neću doći ovde da igram nekoliko rundi, želim da se takmičim za titulu. Sve ovo do sada mi je dalo optimizam da mogu da se takmičim za titulu. Nema racionalnog objašnjenja, više je do emocija da igram na Vimbldonu. Znam da su OI blizu, da se igra na drugačijoj podlozi, ali Vimbldon je turnir iz snova. Dao sam sate i sate na oporavak i treninge, svakog dana, uz opreznost. Nisam imao negativnih stvari u ovom oporavku i pitao sam se "što da ne dam sebi šansu?".

nole AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

Potom je prisutne zanimalo da li će postojati mera opreza u prvom kolu Vimbldona:

- Ne mislim tako. Kad god izađem, radim sve da pobedim. Ne vidim sebe kako kalkulišem, ne vidim opreznost pri pokretima. Tako radim, tako igram čitave karijere. Ako nemam sigurnost da to mogu, ne bih ovde bio sa vama. Sve što sam radio, imalo je pozitivnog znaka.

Karlos Alkaraz je rekao za Đokovića da je "superčovek":

- Haha... Ne, ne smatram se superčovekom. Fric je superčovek, jer se od ovog oporavio za nedelju dana! Njegova situacija mi je dala optimizam da ću moći i ja. Neko ko igra na ovom nivou je uspeo u tako kratkom periodu... To mi je dalo snage i vere i proces. Nije možda skroz idealno u očima doktora koji kažu da je potreban duži oporavak, da se ne rizikuje, da se da letu vremena, ali je individualno. Svako ima drugačije reakcije na oporavak, na treninge, ali nisam imao smetnji. Da sam imao takvu informaciju od tela, ovaj Vimbldon bi bio pod znakom pitanja. Igrao sam dva seta sa Medvedeva, igrao sam tri i po seta juče i danas sat i po. Koleno je dobro, nema negativnih rekacija.

Bilo je reči i organizaciji turnira u Srbiji:

- To je bila licenca, odlučili su da nam ne prodaju i to je to. Veoma je teško pronaći slobodno za turnir, mora da se nađe neko ko želi da je proda. Mora mnogo toga da se poklopi da bi se doveo turnir u Srbiju. Uveren sam da će doći, ne znam kada, ali Srbija zaslužuje teniski turnir i radiće se na tome.

Osvrnuo se i na Hamada Međedovića:

- Nije imao Hamad disciplinu i rutinu, ali se promenilo godinama. To je prouzrokovalo da je skoro u Top 100 na svetu, ima potencijal da ide još dalje. Rutina stvara naviku, potrebno je da se reprogramira u glavu. Želim mu sreću i nadam se da ćemo da imamo još šampiona.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading