ĐOKOVIĆ PREKRŠIO PRAVILA VIMBLDONA Svi gledali u Novakovo povređeno koleno, podigla se bura na društvenim mrežama

20:53 | 02-07-2024

Tenis 0

Srpski teniser je na udaru pojedinih.

nole
Printscreen/Youtube/Wimbledon

Odlično je Novak Đoković započeo ovogodišnje izdanje Vimbldona, pošto je poprilično lako savladao Čeha Vita Koprivu i tako se plasirao u drugo kolo.

Mnoge je brinulo u kakvom će stanju srpski teniser igrati, s obzirom na to da je pre oko mesec dana operisao koleno. Ipak, ako se po jutru dan poznaje, ne bi trebalo da bude problema.

PA, OVO JE POTPUNI HIT Kirjos objavom oduševio sve, evo sa kim će Novak Đoković trenirati

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Po završetku spomenutog meča, popularni Nole se pojavio na konferenciji za medije, koje je započeo sledećim rečima:

- Treninzi su bili odlični, meč na Centralnom... Nisam znao kako ću da se snađem, ali sam veoma srećan kako sam igrao, kako sam se kretao, nisam mogao da poželim bolji start.

Zanimljivo je da je Đokovića gledao najbolji snuker igrač svih vremena, Roni O'Saliven:

- Ja sam njegov fan! Počeo sam da gledam snuker zbog njega, moj otac isto, samo sam Ronija gledao. Imao sam interakciju prvi put sa njim i bilo je sjajno. Zaista mi je drago što je to i nadam se da ćemo da odigramo snuker. Nisam dobar tu, pokušao sam, ali je teško. On je veoma dobar čovek i veoma je šaljiv.

Novak je potom bio upitan da uporedi Vimbldon i Rolan Garos:

- Ne mogu da uporedim (Rolan Garos, prim. aut), sve je različito, različit je protivnik. Serundolo na šljaci je pretežak protivnik i kada sam zdrav. Sve je različito. Nisam imao bol koju sam imao na Rolan Garosu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri.

Novak AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

U toku dana je stigla razočaravajuća vest, a to je da je Endi Mari odustao od takmičenja na Vimbldonu:

- Tužna vest da se povukao iz singla (Endi Mari, prim. aut), čuo sam da igra dublove... Nadam se da će igrati naredne godine, znam ga, pokušaće. Veoma je uporan, legenda igre, bivši broj jedan, igra na šljaci da bi se vratio u sami vrh. Velika inspiracija, svima nama. Veliki profesionalac. Njegov pristup je nešto za izučavanje. Gura i gleda koliko daleko može sa veštačkim kukom, to je prava inspiracija i primer za mlade koji se bune na sve i svašta. Ostavio je veliki trag, ali mi nešto govori da će nastaviti. Ima puno pravo da kaže sam kada je kraj, ali on nastavlja.

Malo ko je primetio, ali Đoković je mogao da bude u problemu zato što mu je steznik za koleno bilo sive boje, a obavezno je da takmičari budu obučeni skroz u belo:

- Proverio sam propozicije. Dali su mi zeleno svetlo, pitali smo. Pokušali smo da nađemo belu, verujte mi. Tijafo je igrao sa njom, čak crnom. Eto, ja sam imao sivu. Znam da nije idealno, želim da poštujem pravila. Rekao sam im da ću da nađem belu boju za sledeći meč.

Sledeći rival najvećeg tenisera ikada je malo poznati Džejkob Firnli. Kako je Novak rekao, ne zna mnogo o njemu:

- Moram da uradim domaći. Nisam ga gledao. Dobio je vajld kartu, ali ću analizirati danas i videću sa kim imam posla. Britanac je, ne volim da igram protiv Britanaca na Vimbldonu (smeh), ali mi je bitno da ostanem u ritmu, da ostanem u njemu i to mi je primarno.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading