SKROMNI KARLITOS Britanci ga hvale, on poručio: Ne osećam se kao spasilac tenisa

10:49 | 04-07-2024

Tenis 0

Karlos Alkaraz je lako prebrodio prve dve prepreke na Vimbldonu

Karlos Alkaraz
AP Photo/Alberto Pezzali

Španski teniser Karlos Alkaraz, prošao je u treće kolo londonskog grend slema. Za sada sve ide po planu za Karlitosa, a britanski "Tajms" je pisao da je upravo Španac "spasilac tenisa" i da će beli sport biti popularan zbog njega i kada Nole i Rafa odu u penziju. 

-  Lepe su to pohvale, prihvatam ih. Lepo je slušati takve reči, ali ja se ne osećam kao spasilac tenisa – skromno kaže.- Na kraju krajeva, tenis stalno evoluira. Imali smo mnogo lepu etapu sa Federerom, Nadalom i Đokovićem, nastavljamo da uživamo sa Novakom i Rafom koji će igrati koliko može. Sa Rodžerom više ne možemo. Mi pokušavamo da igramo dobar tenis, trudimo se da ljudi uživaju. Mnogo je onih koje je takođe lepo gledati kako igraju, ja lično uživam da ih vidim. Ali jedno je sigurno, ja nisam spasilac tenisa, niti sam blizu da se tako osećam.

MUČENJE, PA DOMINACIJA Alkaraz je u trećem kolu Vimbldona

Ističe da često koristi mobilni telefon, iako to ne bi trebalo da radi. 

- Mnogo ga koristim. Ne želim da se zavaravam, voleo bih da ga manje imam u rukama. Moram to da popravim, moramo da znam kada da ga koristim a kada ne. Na treninge ga ne nosim, to je moj posao i moram da budem koncentrisan na ono što radim - iskreno je rekao, pa nastavio: 

- Osećam se kao prošle godine – zadovoljan je početkom.- Već sam bio u situaciji da sam branio gren slem trofej, na Ju-Es openu. Ne želim da sebe stavim pod pritisak i ne razmišljam da ću opet osvojiti titulu. Razmišljam samo o narednom meču i treninzima - poručio je mladi Španac. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading