ŠMEKERSKI POTEZ ĐOKOVIĆA Nole ispratio Marija u penziju!

22:35 | 04-07-2024

Tenis 0

Da je Novak Đoković jedan od najkorektnijih igrača na Turu poslednjih skoro 20 godina svi znaju.

tenis
EPA

Ali potez srpskog tenisera posle napornog meča drugog kola Vimbldona, pokazuje koliki je on u stvari džentlmen.

Naime, Novak je umesto terapije oporavka od napora, te provođenja slobodnog vremena sa porodicom, odlučio da odgleda verovatno poslednji meč svog velikog rivala Endija Marija na Vimbldonu.

 

 

Đoković je u društvu nadolazeće zvezde Holgera Runea, kao i mnogih legendi belog sporta, pozdravio trofejnog škotskog tenisera dok je program vodila čuvena Su Barker, koja se specijalno za ovu priliku povukla iz penzije.

- Prvi put kada sam upoznao Endija imao sam 12 godina. Nikada nismo bili blizu na Turu, jer smo rivali, ali smo se uvek poštovali. Delili smo pozornicu mnogo godina. Naša putanja ka profesionalnom tenisu je slična. Nije mnogo toga delilo naše karijere. Igrali smo sjajne mečeve širom sveta. Mislim da je on jedini igrač protiv kog sam igrao u finalima svih Grend slemovima. Možda i Rafa, nisam siguran. On je uticao na moju karijeru mnogo. Ako je ovo njegov poslednji meč, tužno je što neće moći da završi u singlu. Ali igranje pored brata je verovatno i emotivnije. Želim mu sve najbolje. Ne bi me iznenadilo da se vrati ponovo. Neverovatan takmičar - izjavio je Đoković.

Inače, Endi je igrao dubl meč sa svojim bratom Džejmijem i nažalost doživeli su poraz na Centralnom terenu od Pirsa i Hidžikate (7:6, 6:4).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading