JAČI OD ZVIŽDUKA I MRŽNJE Đoković utišao nevaspitanu publiku na Vimbldonu i otišao u četvrtfinale

22:16 | 08-07-2024

Tenis 0

Gledajući istoriju, srpski teniser neće imati nimalo lak posao.

app

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona pošto je bez većih problema razbio mladog Holgera Runea sa 3:0 u setovima - 6:3, 6:4, 6:2. Koliko je naš teniser bio dominantan pokazuje i to što je meč trajao dva sata i dva minuta.

DVE REČI I TO KAKVE Ovako je Vimbldon najavio meč Đokovića i Runea u osmini finala

Nole je odmah pokazao da je na adekvatnom nivou da odigra ovaj meč. Imao je energije, motivacija, preciznosti... Lako je dobio prvi set. Ipak, tokom drugog seta su se javili ozbiljni problemi.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Naime, Đoković je odjednom počeo da se drži za stomak i od sudije je tražio da ode u toalet. Ovaj mu je dao samo 45 sekundi da obavi šta ima, što je Novak odbio i ostao na terenu i tek kasnije otišao.

Posle toga se sve vratilo na staro. Srbin je dominirao, diktirao tempo i za sve se on pitao. Ruku na srce, Danac mu je umnogome pomogao ishitrenim greškama. Uprkos tome, forma u kojoj se Đoković nalazi ohrabruje pred nastavak turnira.

Naredni protivnik popularnog Noleta će biti Aleks De Minor i to pod uslovom da se oporavi od povrede koju je zadobio tokom duela sa Arturom Fisom.

Đoković - Rune 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Stadion: "Centralni teren"; Kapacitet: 14.979; Sudija: Niko Helvert (Nemačka)

KRAJ MEČA

III SET

 

 

6:2 - MEČ! Novak Đoković je razbio Runea i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona!

5:2 - BREJK! Novak će servirati za pobedu, pošto je Rune napravio duplu servis grešku na brejk lopti za Đokovića!

4:2 - Mučio se Novak u ovom gemu, pošto je Rune imao brejk loptu. Ipak, odigrao je ponovo hrabro kada je bilo najpotrebnije, snažno je servirao i održao prednost.

3:2 - Možda i najlošije odigrani gem za Novaka. Napravio je dve neiznuđene greške i praktično poklonio Runeu gem.

3:1 - Ufff, bilo je gusto. Rune je sjajno igrao, pogađao je linije i zapretio je da bi mogao da uzme brejk. Ipak, iskusno je Novak uzvratio, bio je stabilan i ponovo došao do dva gema prednosti.

2:1 - Možda bi imao šansu u ovom gemu Đoković da nije neuobičajeno mnogo grešio. Rune je iskoristio njegove greške da uzvrati i smanji zaostatak.

2:0 - Iskusno, rutinski, Novak je potvrdio brejk i našao se u odličnoj poziciji pred nastavak trećeg seta.

1:0 - BREJK! Kakav početak trećeg seta za Đokovića! Udarao je hrabro, precizno i jako, Rune je izgledao potpuno nemoćno. Rutinski uzet gem!

II SET

 

 

6:4 - SET! Đoković se poprilično kockao, pravio je nepromišljene greške i dozvolio Runeu da dođe do prve brejk lopte. Srećom, Novak je bio pribran kada je bilo najvažnije, odservirao je maestralno u "t" liniju i tako sprečio da izgubi gem. Kasnije je sve bilo lakše i udvostručio je vođstvo u setovima.

5:4 - Imao je Novak čak šest set lopti, ali kada god bi Đoković bio na poen do brejka, Rune bi odigrao maestralan poen i brutalnim udarcem bi se vratio u igru.

5:3 - Bez većih problema je Novak potvrdio brejk. Imao je priliku čak da gem osvoji sa nulom, ali nije važno što nije uspeo. Sada je pred osvajanjem drugog seta.

4:3 - BREJK! Kakav momenat za ovako nešto, Novak posle odlaska u toalet ponovo liči na sebe! Osvežio se i nastavio je da dominira!

3:3 - Iako je vodio sa 40:0, Novak je ušao u mali problem, pošto je Rune prišao na 40:30. Ipak, bio je dovoljno koncentrisan i uspeo je da sačuva svoj servis.

2:3 - Dobio je lako Rune peti gem, a Novak je odmah otrčao u svlačionicu, moguće u toalet.

2:2 - Dobio je Novak gem i to jedva, pošto se u toku igre požalio na probleme sa stomakom. Nekoliko puta se uhvatio za taj deo tela, pa ostaje da se vidi hoće li uskoro tražiti medicinsku pomoć.

1:2 - Sada su igrači ravnopravni, Rune je pokazao zube i ponovo poveo. 

1:1 - Bilo je gusto tokom ovog gema. Rune je poveo sa 30:15, ali onda je Đoković sjajno servirao i izvukao se iz nezgodne pozicije.

0:1 - Rune je drugi set započeo sa drugačijom energijom. Deluje motivisano i kao da je zaboravio šta se dogodilo u prvom setu, zato je potrebno da Novak ostane koncentrisan u nastavku.

I SET

 

 

6:3 - GEM, SET! Novak vodi sa 1:0 u setovima! U devetom gemu je sjajno servirao, a asom je završio posao u prvom setu.

5:3 - Rune i dalje igra sporadično, ali kako vreme prolazi, stiče sve veću sigurnost. Odlično je servirao, onemogućio je Đokoviću da dobro riternira i na kraju relativno lako osvojio gem.

5:2 - Bilo je nekoliko grešaka Novaka, ali ne u tolikoj meri da mu bude ugrožen servis. Još jedan korak i povešće u setovima.

4:2 - Imao je Đoković brejk priliku u ovom gemu, ali je Rune krenuo da servira mnogo bolje nego ranije, te je uspeo da ostane u setu, bar za sada.

4:1 - Veoma dobro igra Novak za sada i ne dozvoljava protivniku da se razmahne.

3:1 - Konačno je Rune uspeo da osvoji neki poen, što je bio znak za njega da nastavi i da kasnije uzme i prvi gem.

 

 

3:0 - Neverovatno. Novak još uvek nije izgubio poen, pa je sada zapravo 12:0 za njega u tom segmentu. 

2:0 - BREJK! Rune je veoma loše servirao, što je Novak iskoristio da dobije još jedan gem sa nulom. I to na servis protivnika!

1:0 - Maestralno je Đoković servirao i sa lakoćom je osvojio prvi gem. Sa nulom.

20.13 - Meč je počeo!

 

 

20.08 - Đoković i Rune su na terenu i počeli su sa zagrevanjem. Sudija je bacao novčić, a Novak je izabrao da prvi servira na meču.

19.47 - Fric je pobedio Zvereva posle velikog preokreta, što znači da bi Đoković i Rune uskoro trebalo da izađu na teren kako bi se zagrejali.

19.12 - Fric je osvojio i drugi set protiv Zvereva i tako izjednačio na 2:2. Samim tim, došlo je do novog pomeranja Novakovog meča, a prema prvi informacijama, trebalo bi da počne oko 20 časova. Naravno, ukoliko dodatno potraje prethodni duel, moguće je da će doći do novog odlaganja.

18.26 - Došlo je do pomeranja meča, pošto je Fric osvojio set protiv Zvereva, a upravo se kraj njihovog duela čeka kako bi Novak i Holger izašli na teren.

18.13 - Đoković i Rune su do sada odigrali pet međusobnih mečeva, a Novak je tri puta bio bolji. Dva puta kada je izgubio bilo je na ATP turnirima u Parizu 2022. godine, odnosno u Rimu 2023.

18.00 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču osmine finala Vimbldona u kom se sastaju Novak Đoković i Holger Rune. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Londona.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading