Novak Đoković otkrio sve o čudesnom oporavku posle operacije kolena

08:25 | 11-07-2024

Tenis 0

Novak Đoković je još jednom pričao o operaciji kolena i svom oporavku

app
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković je bio više nego iskren.

- Da krenemo od početka, dva ili tri puta je trebalo da se vratim na stari nivo nakon povreda, ovo je čudno jer sam doživeo povredu kakvu ranije nikad nisam imao, dosta ozbiljniju. Povredio sam sebe na Rolan Garosu, pokidao sam meniskus, deo je morao da bude izvađen, jer nije bio na mestu gde treba da bude. Odlučio sam sa članovima tima da odem na artoskopsku operaciju odmah dan posle meča. Razlog je taj što sam pričao sa svim ortopedima, doktorima po svetu koje znam. Svi su rekli isto, svi su rekli da moram da se operišem i da će oporavak biti mnogo brži ako se operišem, to su mi objasnili. Nisam znao mnogo o meniskusu - rekao je Đoković.

Nastavio je u istom ritmu.

- Pričao sam sa Tejlorem Fricem, pričao sam o ovome, on je bio veoma dobar da podeli iskustvo, imao je istu situaciju kao ja pre tri godine. Povredio se na Rolan Garosu, imao je istu operaciju, 21 dan kasnije je igrao na Vimbldonu. Kad sam čuo od njega da postoji šansa, ako ide sve kako treba, da rehabilitacija ide po planu, ako koleno bude kako treba mogu da igram na Vimbldonu. To mi je dalo snagu. Kad sam razmišljao o Vimbldonu, mislio sam kako mogu da bacim štake i hodam kako treba.

Na kraju, on je otkrio i kako je išao oporavak.

- Imao sam pomoć fiziterapeuta, išao sam na rehbailitaciju, bio je tu i specijalista za koleno s kojim smo radili dva-tri puta dnevno. To su ljudi koji shvataju, koji znaju šta treba da se radi, rekao sam da ako mogu da trčim 14 dana pre Vimbldona, mogu da dođem ovde i probam da udaram lopticu, da vidim kuda to ide. Drago mi je što sam ovde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading