NOVAK ZAKAZAO REPRIZU PROŠLOGODIŠNJEG FINALA, VREME JA ZA OSVETU Sjajni Đoković srušio Italijana, boriće se za rekordnu titulu na Vimbldonu

20:53 | 12-07-2024

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona!

Novak

Novak je u polufinalu savladao Italijana Lorenca Muzetija sa 6:4, 7:6 (2), 6:4 posle dva sata i 50 minuta igre.

Đokoviću će ovo biti prvo finale u 2024. godini! Takođe, Novak se plasirao u deseto finale Vimbldona, šesto uzastopno i imaće priliku da izjednači rekord Rodžera Federera koji je osam puta podizao trofej na najvećem turniru na svetu.

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Odigrao je Novak veoma dobar meč i šesti put u sedmom okršaju srušio italijanskog tenisera.

Prvih pet gemova prošli su u sigurnoj igri servera, a onda je Novak u šestom gemu došao do brejka agresivnom, napadačkom igrom. Ipak, došlo je do neočekivane drame. Servirao je Đoković za set i imao dve vezane set lopte, ali je tada stao. Najpre je promašio forhend, a drugu je Muzeti spasao tako što ga je napao i uspeo da smanji na 5:4. Međutim, nije to uzdrmalo našeg asa koji ponovo pravi brejk i dolazi do seta.

Drugi set je bolje otvorio 25. reket sveta. Odmah je napravio brejk, a zatim i neutralisao Novakove dve brejk lopte dobrim servisima. Ali, sve je vrlo brzo došlo na svoje mesto, sa nulom je oduzeo servis rivalu i izjednačio na 3:3. Otišlo se u taj-brejk koji je protekao u dominaciji sedmostrukog šampiona i izgubio je tek dva poena.

Nije Đoković mogao da poželi bolji početak trećeg seta. Odmah je došao do brejka i krupnim koracima gazio ka finalu. 

Međutim, ponovo neočekivan problem. Uostalom, zašto jednostavno kada može komplikovano. Prokockao je Novak tri vezane meč lopte na servis Muzetija. Ipak, uspeo je da je iskoristi na svoj servis i uđe u novo finale Vimbldona.

Rival će mu biti Karlos Alkaraz. Biće to repriza prošlogodišnjeg finala kada je Španac slavio u pet setova. Vreme je za osvetu!

ĐOKOVIĆ - MUZETI 6:4, 7:6, 6:4

Treći set:

6:4 - Kraaaaaj! Novak Đoković je u finalu Vimbldona!

5:4 - Tri vezane meč lopte nije iskoristio Novak. Neverovatno, Muzeti dobija pet poena u nizu i ostaje u igri.

5:3 - Opet je bilo 30:30, ali naredna dva poena Đoković dobija i sada je na gem od finala.

4:3 - Lagan gem za Muzetija, Novak je osvojio tek jedan poen. Ali, fokusiran je Đoković na svoje servis gemove.

4:2 - Nastavlja Novak sa sigurnom igrom na svoj servis. Sve je bliži finalu.

3:2 - "Zabagovao" je čelendž sistem na Centralnom terenu odmah posle prvog poena koji je Museti na kraju dobio. Pauza je potrajala nekoliko minuta. Uspeo je Muzeti da dobije gem i smanji na 3:2.

Pink AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

 

3:1 - Dve duple servis greške je Đoković odservirao u ovom gemu, ali nije dozvolio Muzetiju brejk loptu. Krupnim koracima gazi Srbin ka finalu!

2:1 - Ponovo je Novak pretio, ali je Muzeti ipak uspeo da prekine seriju srpskog tenisera.

2:0 - Brejk je materijalizovan. Novak krupnim koracima gazi ka finalu!

1:0 - Breeeeejk! Dugačak i naporan gem na startu trećeg seta završen je fenomenalnim bekhendom Novaka Đokovića koji mu donosi brejk.

Drugi set:

 

 

Taj-brejk:

7:2 - Siguran smeč, Novak koristi prvu set loptu!

6:2 - Četiri set lopte.

5:2 - Sada Muzeti greši i Novak opet ima dva mini brejka prednosti.

4:2 - Greši Novak.

4:1 - Odličan servis Đokovića.

3:1 - Kakav forhend je pogodio Muzeti i vratio jedan mini brejk.

3:0 - Novi mini brejk pravi Novak!

2:0 - Mini brejk pravi Đoković, odlična bekhend paralela.

1:0 - Dobija Novak prvi poen i to dobrim servisom.

6:6 - Nije iskoristio Đoković set loptu, Muzeti je napao i to mu se isplatilo. Idemo u taj-brejk.

6:5 - Kakav gem! Novak je napravio dve velike greške forhendom i Muzeti je došao do 0:30, ali onda Đoković pronalazi četiri savršena servisa. Taj-brejk ima u džepu.

5:5 - Nije podlegao pritisku Muzeti i lako je došao do gema. Nastavlja se drama u drugom setu.

5:4 - Dobar, miran, siguran gem za Novaka. Muzeti će servirati za ostanak u setu.

 

 

4:4 - Mirisalo je na novi brejk Đokovića. Bilo je 30:30, ali Novak šalje ritern u aut i to posle drugog servisa Muzetija, istini za volju bio je to odličan drugi servis sa dosta kika. Drama u drugom setu.

4:3 - Treći uzastopni gem za Novaka. Sve je sigurniji Đoković kako set odmiče.

3:3 - Breeeejk! Besprekoran gem je odigrao Novak i došao do brejka sa nulom, a završio ga je forhend vinerom iz riterna. 

2:3 - Opet je bilo nezgodno, 30:30, ali pronalazi Đoković dva dobra servisa i sprečava dodatne komplikacije u ovom gemu.

1:3 - Lagan gem za Muzetija koji je završio spektakularnim bekhend pasing šotom smestivši ga na liniju. I Novak mu je aplaudirao na sjajanom potezu.

1:2 - Prekida Novak seriju rivala. Nije bilo prijatno, 30:30, ali je onda odigrao servis volej i pogodio divnu bekhend paralelu.

0:2 - Daleko najduži gem od početka meča dobija Italijan i potvrđuje brejk. Imao je Đoković dve brejk lopte, ali je obe Muzeti neutralisao dobrim servisom. Loš početak drugog seta za Novaka.

 

 

0:1 - Brejk pravi Muzeti! Novak je odservirao prvu duplu servis grešku i praktično poklonio Italijanu dve vezane brejk lopte Italiju. Prvu je spasao dobrim servisom, ali ne i drugu, pošto je Lorenco dobio dugu razmenu i to tako što je pogodio viner bekhendom po paraleli.

Prvi set:

6:4 - Dolazi ipak Đoković do seta. Zašto jednostavno, kada može komplikovano? Došao je Srbin do tri vezane set lopte, iskoristio je drugu, pošto je Muzeti odigrao loš drop šot.

 

 

5:4 - Novak se samouništio. Imao je dve vezane set lopte, kod prve je forhend poslao u aut, dok je kod druge Lorenco zaigrao hrabro i to mu se ispalitlo. Đokovića je servis izdao u ovom gemu.

5:3 - Šteta, nekako je olako Đoković propustio priliku da posao završi već u ovom gemu. Imao je 0:30, ali je onda izgubio četiri poena u nizu. Ipak, sada će on servirati za set.

5:2 - Potvrđuje Novak brejk i to prilično rutinski. Dosta dobro deluje Đoković i siguran je u gemovima na svoj servis.

4:2 - Breeeeeejk! Fantastičan gem je odigrao Novak, bio agresivan, zaigrao napadački i poene uglavnom na mreži osvojao. Došao je do tri vezane brejk lopte, drugu je iskoristio i zadao prvi udarac u polufinalu!

3:2 - Relativno miran gem za Đokovića. Uporan je u nameri da osvoji poen posle drop šota i konačno je uspeo. Još čekamo na prvu brejk loptu.

 

 

2:2 - Pripretio je Novak, došao do 30:30, ali je onda poslao kratak ritern i Lorenco to kažnjava. Naredni poen Italijan dobija tako što je Đoković ritern poslao u aut.

2:1 - Siguran gem za Đokovića, Muzetiju je prepustio tek jedan poen. Bez brejka na startu polufinala.

1:1 - Muzeti lakše od Novaka dobija uvodni servis gem. Slušao je servis Italijana.

1:0 - Sjajan prvi gem! Uvodni poen je dobio Novak uz mnogo sreće, pošto je njegova loptica posle forhenda zakačila vrh mreže i prešla u polje rivala. Videli smo i jednu veoma dugu razmenu koja je pripala Đokoviću zahvaljujući fantastičnom bekhend pasing šotu. Igralo se na razliku, jer je Đokovića izdao drop šot u dva navrata, ali nije se suočava sa brejk loptom.

17.57 - Teniseri su upravo izašli na teren. Novak će prvi servirati.

 

 

17.35 - Alkaraz je upravo završio posao protiv Medvedeva. Đoković i Muzeti uskoro na terenu.

16.52 - Alkaraz je upravo dobio treći set protiv Medvedeva i vodi sa 2:1 u setovima. Ukoliko dobije i naredni Novak i Lorenco će uskoro na teren.

16.05 - Poslednje pripreme Novaka pred polufinale.

 

 

15.45 - Muzeti ima 22 godine i nalazi se na 25. mestu na ATP listi. Polufinale Vimbldona mu je najbolji rezultat u karijeri i po prvi put će igrati na Centralnom terenu.

15.29 - Novaku i Lorencu će ovo biti sedmi okršaj, a Srbin vodi sa 5:1 u pobedama. Poslednji put igrali su ove godine u trećem kolu Rolan Garosa, kada je Đoković slavio sa 3:2.

Novak i Museti EPA-EFE/IAN LANGSDON
 

 

15.26 - Muzeti je mnogo više vremena proveo na terenu od srpskog tenisera. On je najpre savladao Lestijena sa 3:1, zatim sunarodnika Darderija u pet setova, pa Komesanu i Mpeši Perikara sa 3:1, a onda i Frica sa 3:2.

15.23 - Đoković je na putu do polufinala redom pobeđivao Koprivu, Firnlija, Popirina, Runea, da bi mu četvrtfinalni okršaj predao Aleks de Minor pre početka meča zbog povrede kuka.

Novak Đoković EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
 

 

15.21 - Novak i Lorenco će na teren po završetku prvog polufinala u kom se sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev. Taj duel je počeo u 14.30 časova.

15.20 - Doooooobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen polufinalu Vimbldona u kom se sastaju Novak Đoković i Lorenco Muzeti. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Londona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading