BRUTALNA PORUKA ĐOKOVIĆA: Bombe su mi padale iznad glave, a ja sam sanjao o Vimbldonu

21:29 | 12-07-2024

Tenis 0

Novakova moćna poruka.

Novak Đoković

Uspeo je. Pobedio je Novak Đoković gotovo sve šanse i plasirao se u novo finale Vimbldona. Jubilarno 10. po redu. I ne krije ni sam, ovo mu je omiljeni grend slem.

Ponavljao je to Đoković više puta. Red je bio još jednom. Pride i da podseti Britance da je rastao u ratnom stanju dok su oko njega i na njegovu rodnu zemlju padale - bombe.

- Rekao sam mnogo puta, Vimbldon je oduvek bio moj dečački san. Pričao sam tu priču mnogo puta, mislim da je važno da je ponovim. Kada sam bio mali, kada su bombe padale iznad moje glave, sanjao sam da igram na najvažnijem turniru na svetu, baš na ovom turniru, na ovom terenu. Pravio sam trofej, gledao se u ogledalu, hteo sam da budem šampion. Vizualizacija je bila važna, a imao sam ogromnu podršku moje porodice. Najpre roditelja i braće, zatim supruge, sada su tu i moja deca. Ne uzimam to zdravo za gotovo. I dalje mislim da je ovo jedinstven teren... Ali, tokom meča, vreme je da se "obavi posao". Veoma sam zadovoljan što sam pobedio, ali ne želim da stanem na tome. Nadam se da ću u nedelju opet staviti ruke na onaj trofej.

O nestvarnom oporavku uprkos operaciji kolena:

- Bilo je mnogo sumnji posle operacije. Došao sam u London osam dana pre turnira, nisam znao da li ću uopšte igrati. Bilo je do žreba sve otvoreno. Odigrao sam nekoliko trening setova sa najboljim igračima, koji su mi pokazali da sam u dovoljno dobrom stanju ne samo da budem deo takmičenja, nego da mogu da odem daleko.

Novak Đoković AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

U nedelju će se Đoković u finalu naći sa daleko mlađim Karlosom Alkarazom.

- Dobio me prošle godine ovde, tako da ne očekujem ništa drugo nego veliku borbu. On je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što znam da bih ga pobedio.

Za kraj, Novak je poručio da je budućnost tenisa u rukama Španca.

- Alkaraz je sjajan primer nekog ko kao mladi igrač lepo balansira život na terenu i van njega. Ima veliku harizmu, osmehuje se ljudima... Videćemo još mnogo toga od njega u budućnosti. Osvojiće mnogo grend slemova, ali možda ovaj za dva dana ne mora. Pa, u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina - zaključio je Nole kroz osmeh.

Nadamo se da će isti zadržati i u nedelju popodne...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading