SAMO TO NE Novaku Đokoviću spremaju pakao na Olimpijskim igrama, Srbinu naneta nepravda

11:19 | 15-07-2024

Tenis 0

Srpski teniser bi mogao da ima jako težak žreb

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković osvojio je sve što se osvojiti može, nedostaje mu samo zlato na Olimpijskim igrama. To će pokušati da promeni sada u Parizu, ali ga čeka paklen posao.

Iako je Novak drugi na ATP listi, na OI će biti postavljen za trećeg nosioca. Prvi će biti Janik Siner, drugi Karlos Alkaraz, što znači da će Đoković sa nekim od njih dvojice moći da se sastane već u polufinalu. 

Razlog za ovakvu odluku je to što se mesta na olimpijskom turniru dele po ATP listi od 10. juna ove godine, kada je Novak sa 8.360 bodova bio treći, sa 220 bodova manje od Karlosa Alkaraza.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Četvrti nosilac biće aktuelni šampion Aleksander Zverev, peti Danil Medvedev, šesti Kasper Rud, sedmi Hubert Hurkač, osmi Aleks de Minor, a Rafael Nadal će biti deveti nosilac iako je tek 257. na ATP listi! To je zbog toga što ima zaštićeni renking zbog povreda koje je imao i velike pauze.

Iako su po renkingu Miomir Kecmanović i Laslo Đere trebalo da budu na Olimpijskim igrama oni to nisu želeli, pa će osim Novaka jedini predstavnik Srbije biti Dušan Lajović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading