"ĐOKOVIĆ JE IZVRŠIO SAMOUBISTVO" Nadal u šoku zbog Novakovog poteza

12:12 | 15-07-2024

Tenis 1

Nikom nije jasno zašto je srpski teniser odigrao na onakav način protiv Španca

Novak

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković doživeo je težak poraz u finalu Vimbldona. Karlos Alkaraz mu je prepustio svega deset gemova i tako odbranio titulu.

Mnogima nije bila jasna Novakova taktika koji je dosta panično pokušavao da poene završava na mreži. Njegovom igrom, odnosno pristupom iznenađen je i Toni Nadal.

Stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala je Đokovićevu taktiku u svojoj kolumni opisao kao "samoubistvo".

- Novak nijednog trenutka nije odavao utisak tenisera koji ima oružje kojim može da uplaši svog rivala. Njegovi udarci nisu imali preciznost niti snagu da poremete Alkaraza. Kao što sam i pisao pred finale, verovatno su sumnje odigrale svoje pred meč. Odluka nije bila laka. I sa njom se suočavaju teniseri i njihovi timovi kada igraju protiv superiornijeg protivnika. Kako pristupiti meču? Da li uobičajenim oružjem, igrajući svoj prepoznatljiv stil tenisa ili probati da se neutrališe protivnik tako što ćemo igrati nekarakteristično za sebe? Iskreno, ja bih odabrao prvo - objasnio je Toni Nadal.

Iako je Đoković istakao da ništa ne bi bilo drugačije i da je imao taktički drugačiji pristup meču, Toni Nadal se ne slaže.

- Nole je izabrao drugu opciju, znajući da njegove noge niti preciznost nisu kao nekada, kao i da bi dug i naporan meč mogao da mu odmogne. Zato je probao taktiku koja se pokazala samoubistvenom. Hteo je da zada visok tempo, igra agresivno i da skrati poene i izlazi na mrežu. Po mom mišljenju, jedina opcija koju je imao je da uspori igru - objašnjava Španac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(1)

Loading
Milica

15.07.2024 14:16

Da je Novak hteo da igra, igrao bi...