KOLENO NIJE PROBLEM Slavni teniser otkrio zašto je Novak Đoković izgubio finale Vimbldona

17:42 | 17-07-2024

Tenis 0

Meč protiv Španca i dalje je aktuelna tema

app

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković drugu godinu zaredom izgubio je finale Vimbldona. Karlos Alkaraz ga je dobio prilično ubedljivo - 6:2, 6:2, 7:6.

Slavni američki teniser Endi Rodik ne smatra da je Novaku najveći problem bilo koleno koje je operisao pre mesec dana.

 - Postoji razlika kada je koleno u potpunosti zdravo. Rekao bih da je njegovo bilo zdravo do određene mere, jer je imao operaciju pet nedelja pre toga. Spominjao sam to i pred početak turnira, jer ima razlike između toga kada je koleno zdravo i kada treba da podižeš formu za start turnira - rekao je Rodik u svom podkastu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Dodao je američki teniser da je najveći problem kod Đokovića to što nije stigao da uhvati pravu formu za ovako zahtevan turnir.

 - Nije toliko bitno koliko si sjajan u svom poslu u tim situacijama. Možeš da budeš najbolji gitarista na planeti, ali ako pet nedelja ne sviraš tu gitaru, onda nećeš da budeš sjajan kao kada si usred serije koncerata. Potreban je pravi tajming, ritam, položaj... Zbog svega toga mislim da je Novak bio dovoljno dobar i da ovo najbolje svedoči o njegovoj veličini, igrao je u finalu. Koleno je delovalo dobro, kretao se dobro, ali je delovalo da je sve to zbrzano. Nije imao vremena da se spremi fizički - zaključio je Rodik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading