NOVAK UOPŠTE NIJE ONAKAV KAKAV MISLITE DA JESTE Ovo je Đokovićevo pravo lice, čuveni teniser rešio sve da ispriča

19:42 | 19-07-2024

Tenis 0

Mnogima se ovaj komentar neće dopasti

app

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković često je na meti brojnih kritika, a naročito su britanski mediji prema njemu negativno orijentisani. Srbin nosi epitet lošeg momka, što se nije dopalo britanskom teniseru Danijelu Evansu.

Evans je ispirčao kako je svratio do Novakovog trening kampa u Španiji i tu je shvatio zašto je Đoković najveći svih vremena.

U autorskom tekstu u britanskim medijima je detaljno opisao kako izgleda dan Novaka Đokovića i objasnio da osvajač 24 grend slem trofeja bez ikakvog osnova nosi etiketu negativca.

- Jedna od mojih omiljenih teniskih uspomena su treninzi sa Novakom Đokovićem u Marebelji pre početka sezone. Zaista može mnogo da se pročita o njegovom načinu treninga, ali ono što me je šokiralo je radna etika koju ima. U nedelju uveče otišao sam do teretane kako bih svratio u saunu pre odlaska u krevet. Bilo je 21:30 i većina ljudi se već "gasila" i spremala za vikend. Čuo sam neku buku i to su bili Đoković i njegov trener koji su vežbali pilates. Taj  momenat ga perfektno opisuje. On je jako pristojan momak, potpuna suprotnost njegovom imidžu negativca, ali nikada nisam sreo nekoga toliko opsednutog pobeđivanjem. To što je non stop posvećen je ono zašto je po mom mišljenju najveći teniser ikada - napisao je Evans.

Novak Đoković AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

 

Istakao je takođe iskusni Britanac da je tokom karijere Novak sve morao da radi bolje i duže od najvećih rivala, Rodžera Federera i Rafaela Nadala kako bi ga javnost prihvatila.

- Tokom karijere izgleda da Đoković mora sve da uradi malo više od drugih da bi se dokazao. Došao je na scenu kada je Rodžer Federer bio idealni sportista, a Rafael Nadal ultimativni ratnik. Oni su bili glavne zvezde tenisa i nije bilo mesta ni za koga drugog. Bili su komercijalni rudnici zlata i zato je Đoković izostavljan. Đoković nikad nije imao taj spektakularan život van terena jer je uvek bio fokusiran na tenis. Tiho je došao do rezutlata i sve ih je prestigao - objasnio je 59. reket sveta.

Evans smatra da će javnost, pogotovo u Velikoj Britaniji, tek kasnije shvatiti koliko je Đoković zapravo veliki. 

- Sve nas je iznenadio kada se pojavio na Vimbldonu nakon operacije kolena i izgleda da je ponovo u fokusu. Izgleda smirenije i srećnije sa sobom. Ispalio je nekoliko hitaca ka publici, ali je to uradio, a da nije trepnuo. Ne postoji mnogo tenisera koji imaju samopouzdnje da kažu tako nešto i da ostanu pri tome. Ni u jednom momentu na Vimbldonu nije izgledao kao da je u problemu. Sa 37 godina on je 16 godina stariji od Alkaraza. Stvar sa veličinom u sportu je to što se uglavnom ne prepozna dok ne nestane. Sada gledamo poplavu pohvala za Endija Mareja. Jednog dana svi će zagledati iza i shvatiti koliko je dobar bio Đoković - zaključio je Evans.

Zanimljivo da su se Novak i Evans sastali samo jednom. Bilo je to pre tri godine na mastersu u Monte Karlu, kada je britanski teniser slavio sa 2:0.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading