"KADA SAM PAO NA KOLENA, POČEO SAM DA PLAČEM" Federer otkrio koji mu je meč omiljen u karijeri

15:29 | 13-08-2024

Tenis 0

Prošlo je 23 godine od tada

Federer u Kini

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je da mu je meč protiv Pita Samprasa na Vimbldonu 2001. godine "omiljeni svih vremena".

Tada je Švajcarac imao svega 19 godina i uspeo je da pobedi čuvenog Amerikanca sa 3:2, po setovima 7:6, 5:7, 6:4, 6:7, 7:5. To je bilo veliko iznenađenje pošto je Sampras bio branilac titule i sedmostruki šampion najprestižnijeg turnira na svetu.

- Ne znam datum, sam po sebi - nije ukorenjen u mom mozgu - ali taj meč protiv Samprasa je moj omiljeni meč svih vremena - rekao je Rodžer za "Vogue" i dodao:

- Taj meč je imao sve: on je bio moj heroj u to vreme, a ovo mi je bio i prvi i jedini put da igram protiv Samprasa. Bio je to prvi put da sam igrao na centralnom terenu Vimbldona, i to se pretvorilo u pet setova.

Osvajač 20 grend slem titula je nastavio da opisuje taj meč.

- Toliko se toga dešavalo u mojoj glavi, bile su to stvari iz bajke. I ne znam da li je ovo bio prvi ili drugi put u mojoj karijeri da sam plakao posle pobede. Plakao sam kada sam pobedio Amerikance sa 3:1 u Dejvis kupu u Bazelu, svom rodnom gradu, i mogao sam da pomognem timu sa tri boda da ga osvoji, ali ne sećam se da li je to bilo ranije ili posle — ali kada sam pao na kolena nakon mog povratka iz forhenda protiv Samprasa i sav taj pritisak je jednostavno nestao, počeo sam da plačem.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading