OVO MU NIKO NIJE ZABORAVIO Sraman intervju Federera u kome je nipodaštavao Novaka

17:01 | 15-08-2024

Tenis 0

Taj intervju je dao 2011. godine za "Lekip"

Đoković i Federer u finalu Vimbldona

Iako je Novak Đoković bez ikakve dileme najbolji teniser sveta i dalje postoje oni koji omalovažavaju uspehe srpskog tenisera i ističu da je Rodžer Federer GOAT. Činjenica je da je Švajcarac uradio mnogo toga za tenis i da je imao impresivnu karijeru, ali jasno je da nije i ne može biti najbolji ikada. 

Poznato je da Federer nikada nije imao naročito lepo mišljenje o Novaku, pogotovo od trenutka kada je Srbin počeo da dominira svetskim tenisom. Sada je Švajcarac uveliko u penziji, a Novak je osvojio sve što se može osvojiti.

Odmah po završetku finala Olimpijskih igara gde je Đoković osvojio zlatnu medalju, pojedini svetski mediji su pokušali da umanje njegov uspeh i da veličaju Federera. Međutim, to im nije uspelo, pošto je teniska javnost, svesna Novakove veličine, ubrzo krenula na neki način da ismeva Rodžera.

Naime, oni su pronašli njegov intervju koji je dao za "Lekip" 2011. godine, kada je govorio o Novaku i bio izuzetno arogantan.

Na pitanje da li vidi sličnosti između 2004. i 2007. kada je bio na vrhuncu karijere i onoga što je Novak postigao tokom 2011. godine, rekao je:

- Iskreno, ne. Nikada sebi nisam postavio to pitanje. Kao igrači smo veoma različiti. Po ponašanju smo isti. Uopšte se ne prepoznajem u Novaku. Ne želim da umanjim ono što je Novak upravo postigao, ali mislim da mora da uradi još mnogo toga. Rafa ima devet grend slemova, ja 16, a on ima dva. Potrebno mu je još mnogo toga da stvori to čuveno čudovište. Rafa je to postao kada je došao u Australiju jureći svoj "Rafa slem". To je bila izuzetna stvar. Bio je povređen kada je izgubio, pa je bilo lakše objasniti. Ja sam stvorio čudovište do ekstrema. Imao sam na desetine rekorda, nizove uzastopnih GS polufinala, nizove pobeda u finalima, itd. Ne znam da li su Rafa i Novak u istoj "čudovišnoj" kategoriji - rekao je Federer i dodao:

- U tenisu nema sigurnosti. I to je ono što je sjajno u ovom sportu. Kada smo u nizu pobeda, ne razmišljamo da li smo u nizu ili ne. Što se tiče Novaka, da me je neko u januaru pitao da li mislim da će izgubiti mečeve od tada do RG-a, odgovorio bih: "Naravno! 100 odsto! I ne samo jedan!" Dakle, da li smo to očekivali? Ne. Đoković je došao s vatrom i pobedio sve najbolje. Kada uhvatiš vatru na početku sezone, može daleko dogurati. Posle Dubaija, bio sam siguran da će ga biti veoma teško pobediti u Indijan Velsu i Majamiju. U tim slučajevima, ne postavljaš sebi pitanja, samo igraš, i to je to. Ali, na šljaci, mislio sam da će ga Rafa pobediti bar jednom.

Ono što je zanimljivo jeste da je Federer od tog intervjua uspeo do kraja karijere da osvoji još samo četiri grend slem titule, dok je Đoković u međuvremenu osvojio apsolutno sve i oborio je sve moguće rekorde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading