NA DANAŠNJI DAN PRE 13 GODINA Đoković ponizio Federera KAO NIKO i naterao ga da pokaže svoje pravo lice

18:14 | 17-08-2024

Tenis 0

Bilo je lepo gledati kako se Švajcarac "koprca".

novak đo

Te 2011. je Novak Đoković konačno pokazao zbog čega je važio za velikog talenta. Upravo od te godine je počela apsolutna dominacija srpskog igrača, kome je bila potrebna jedna decenija da postane najveći teniser u istoriji.

Koliko je kvalitetan na terenu, a pogotovo na betonu, pokazao je 17. avgusta na US Openu protiv Rodžera Federera. Naime, Nole je gubio sa 2:0 u setovima i Švajcarac je imao dve meč lopte za pobedu.

OTKRIVAMO: NOLETOV POSLEDNJI PLES ZA SRBIJU Đoković se oprašta od reprezentacije za manje od mesec dana

Tada je Beograđanin pokazao da je od čelika u mentalnom smislu, odbranio je obe i osvojio ne samo gem, već i uspeo da preokrene i pobedi. Da stvar bude slađa, kasnije je osvojio titulu na US Openu i to nadigravši Rafaela Nadala.

Takođe, Rodžer Federer je posle spomenutog meča pokazao svoje pravo lice, pošto je na konferenciji za medije dao skandaloznu izjavu kakva se pamti i kakva će se pamtiti.

- Trebalo je ja da pobedim i da budem drugi na konferenciji za medije - rekao je tada besramni Švajcarac, a kada su ga upitali da prokomentariše forhend Đokovića kojim je uspeo da se vrati u duel, dao je grozan odgovor:

- Taj udarac nije došao od nekoga ko je verovao da može da pobedi. Izgubiti od nekoga na taj način je veoma razočaravajuće, osećao sam da je mentalno već van meča. Samo je imao sreće na kraju - objasnio je ljubomorni Federer i dodao da je Novak samo "ošamario" lopticu i da nije namerno pogodio.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading