"SINER JE APSOLUTNI FAVORIT" Oglasio se Tijafo pred finale Sinsinatija

17:42 | 19-08-2024

Tenis 0

Frensis Tijafo i Janik Siner igraće u finalu Mastersa u Sinsinatiju

Frensis Tijafo

Amerikanac će tako imati priliku da osvoji svoju prvu titulu na Mastersima. On je do finala stigao pobedom nad Holgerom Runeom, kada je napravio veliki preokret i spasio meč loptu u odlučujućem setu.

- Ludo, ludo. Poslednji set je bio ludilo. Bilo je prilično vetrovito, na kraju je bilo veoma tesno. Imao sam i malo sreće. Zaista sam se naporno trudio i doveo sebe u odličnu poziciju - zadovoljan je Tijafo.

Zahvaljujući ovom trijumfu vratiće se u prvih 20 na ATP listi. 

- Na 5:3 sam odigrao težak gem. Sreća ponekad bude na vašoj strani. Vrh mreže mi je pomogao, to je napravilo razliku. Jednu meč loptu sam spasao tako. Ali u taj-brejku su me služili udarci. Igrao sam dobro, u ranoj fazi pogodio dobre servise, možda nije bilo najbolje na kraju. Ali borio sam se, jedna stvar je vodila ka drugoj i evo me, u finalu.

U meču za trofej ga čeka još teži protivnik, Janik Siner. Njih dvojica su do sada odigrali četiri međusobna duela, a Italijan je uspešniji sa tri pobede.

- On je apsolutni favorit, zar ne? Koliko je mečeva izgubio od početka godine, pet? Onda je favorit u svakom meču, nema dileme. Morate da skinete kapu na tome što radi - zaključio je Tijafo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading