PONOVO SE OGLASIO EKSPERT ZA DOPING Evo šta je sada rekao o Sinerovom slučaju

17:25 | 22-08-2024

Tenis 0

Sergel ne veruje Italijanu

siner

Nemački stručnjak za doping Fric Sergel ponovo se oglasio oko slučaja Janika Sinera. 

On je u intervjuu za "Skaj Sport" kritikovao odluku nadležnih organa da praktično oslobodi krivice italijanskog tenisera nakon dva pozitivna nalaza na zabranjenu supstancu klostebol.

- Problem je što svi koji su u vrhu tenisa daju kratke kazne i štite svoje sportiste. Ovde se izgleda malo zakomplikovalo, pa su morali da izmisle priču za Sinera i to im je prošlo - rekao je Sergel.

Zatim je istakao da postoje detalji koji mu nisu baš jasni.

To vam je tako u tenisu. Slučaj nije prijavljen italijanskoj NADA. U ovoj takozvanoj odluci, ITIA i Antidopign organizacija su bile jedna protiv druge. Koja je to Antidoping organizacija, molim vas?", rekao je Sorgel i dodao:

Triput sam pročitao taj dokument i ime italijanske NADA, koja se zove NADO Italija, nije jednom pomenuto. Oni su bili potpuno isključeni iz celog slučaja a to ne sme da bude tako. Došlo je do neke zavere među njima".

Sergel se nada da će Italijanska antidoping agencija sada podići glas i intervenisati.

- Oni moraju da ga suspenduju na neodređeno. Onda moraju da slučaj pošalju u Sud za sportsku arbitražu (CAS) i tu o tome treba da se raspravlja. Siner bi onda bio suspendovan tokom tog perioda", rekao je Sergel i podvukao:

- U teoriji moguća je suspenzija na 2-4 godine, ali bi to bilo teško sprovesti u delo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading