PONOVO SE JAVIO SINER Evo šta je sada rekao povodom doping skandala

18:06 | 22-08-2024

Tenis 0

Oglasio se na društvenim mrežama

app

Italijanski teniser Janik Siner istakao je da će pokušati što pre da ostavi nesrećan period iza sebe i da će nastaviti da se pridržava antidoping programa.

Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) saopštila je pre dva dana da je trenutno prvi teniser sveta bio dva puta bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine.

- Ostaviću ovaj izazovan i duboko nesrećan period iza sebe. Nastaviću da radim sve što mogu da osiguram da se i dalje pridržavam antidoping programa, a oko sebe imam tim koji je pedantan po pitanju usklađenosti - saopštio je Janik Siner na Instagramu.

Njemu je u oba slučaja uvažena žalba, jer je, kako se navodi, do nenamerne kontaminacije klostebolom došlo zbog medikamenata njegovog fizioterapeuta.

- Siner je u aprilu bio obavešten da je bio pozitivan na metabolit klostebol u malim količinama, manje od jedne milijarde jednog grama. Posle detaljne istrage, zaključeno je da je do nenamerne kontaminacije klostebolom došlo zbog medikamenata njegovog fizioterapeuta. Njegov fitnes trener je kupio jedan proizvod, lako dostupan u italijanskim apotekama, koji je dao Janikovom fizioterapeutu da time zaleči posekotinu na prstu - navodi se u saopštenju Sinerovog tima.

Siner je sarađivao tokom istrage koju je sprovela ITIA.

- Janik nije ništa znao o ovome, a njegov fizioterapeut nije znao da koristi proizvod koji u sebi sadrži klostebol. Fizioterapeut je zatim masirao Janika bez rukavica, pa je zbog povreda tenisera na koži došlo do nenamerne kontaminacije - dodaje se u saopštenju.

Italijan će izgubiti 400 bodova za ATP listu i novčanu nagradu osvojenu na mastersu u Indijan Velsu, gde je poražen u polufinalu od Karlosa Alkaraza.

Na večerašnjem žrebu za US open, Siner je postavljen za prvog nosioca.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading