ZA KOGA ĆE IVANIŠEVIĆ NAVIJATI U NJUJORKU? Evo šta je rekao pred početak US opena

20:10 | 23-08-2024

Tenis 0

Dotakao se i saradnje sa Novakom Đokovićem

epa

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević govorio je o predstojećem US openu.

On je gostovao u "Klix studiju", a povod za to bio je Sarajevski filmski festival, gde Ivanišević prisustvuje.

- Sarajevo nije daleko, dobijao sam pozive, ali zbog američke turneje koja počinje s US Openom nisam bio u mogućnosti da dođem. Ove godine sam slobodan i dogovor je pao pre šest meseci, pa sam konačno stigao. Žao mi je što nisam dolazio ranije - počeo je Ivanišević.

Ponovo ćemo ga gledati u ulozi trenera

- Videćete me u trenerskoj ulozi. Rekao sam kad sam prekinuo saradnju s Novakom da do kraja septembra neću prihvatati nikakve ponude. Ovo leto je bilo savršena prilika da se posvetim sebi i porodici, i da konačno posetim Sarajevo na SFF-u. Zaista mi je drago što sam ovde. Sarajevo nudi nešto posebno, i svima bih preporučio da dođu i osete toplinu ovog grada.

Čuo se sa Novakom posle Igara u Parizu

- Čuo sam se s Novakom i zbog zlatne medalje na OI i zbog njegove operacije kolena. Mogu vam reći da mi je zaista drago zbog njega jer znam koliko mu ta medalja znači. Njegov način igre u finalu, s obzirom na to da je igrao protiv mlađeg, bržeg i jačeg igrača, bio je fascinantan. U jednom trenutku, Novak je izgledao mlađe od Alkaraza, kao da sam ja osvojio zlato.

Imao je samo reči hvale za Alkaraza i Sinera.

- Alkaraz nije samo dobar, već je fenomenalan. I Siner je sjajan. To su dobri momci, skromni i posvećeni sportu. Tenisu će biti potrebna njih dvojica, ali kad Novak ode, oni će biti pet-šest koraka ispred drugih i dominiraće tenisom.

Ipak, istakao je da niko ne može da se poredi sa "velikom trojkom"

- Ne možemo upoređivati nikoga sa trojkom Federer, Nadal i Đoković, pa ni njih dvojicu. To je jednostavno besmisleno. Ova trojica su posebna, takvih više neće biti.

Očekivano, navijaće za Novaka na US Open-u.

- US Open ću pratiti s odmora i navijam za Novaka. On je drugi nosilac, a Alkaraz mu je na drugoj strani. Novak je motivisan da postigne još rekorda i za mene je favorit. Ko će mu biti protivnik u finalu, Siner ili Alkaraz, to ćemo videti - zaključio je Ivanišević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading