PODIGLA SE VELIKA PRAŠINA Poznati teniser poslao jaku poruku, stao na stranu Novaka: Nema razlike između onog što se desilo Đokoviću i ovog sad

13:06 | 25-08-2024

Tenis 0

Amerikanac Aleks Mikelsen nije diskvalifikovan sa turnira u Vinston-Sejlemu, iako je u naletu besa lopticom pogodio jednu osobu na tribinama

Novak Đoković

Ova vest podigla je prašinu u teniskom svetu - pošto je mnoge podsetila na ono što se dogodilo Novaku Đokoviću na US Openu pre četiri godine.

Aleks Mikelsen se u finalu turnira u Vinston-Sejlemu sastao sa Lorencom Sonegom. Nezadovoljan svojom igrom, posle jednog promašaja, izvadio je lopticu iz džepa i ljutito je udario. Ona je odletela ka tribinama i tamo pogodila jednog navijača.

U šoku je bio Amerikanac, koji se nekoliko minuta pitao hoće li to biti diskvalifikovan. Ipak, nakon razgovora sa pogođenim navijačem, sudija Oreli Tort je saopštila da se meč nastavlja. 

LUDOST JE BITI TOLIKO DOBAR Amerikanac skinuo kapu Novaku, nije krio oduševljenje

Ovakva odluka podigla je prašinu u svetu tenisa. Pokrenula se ponovo debata o tome da li se svi igrači tretiraju jednako – pošto prema pravilniku ATP za ovakav prestup sleduje diskvalifikacija.

Uostalom, to je ono što je Novak Đoković doživeo 2020. na US Openu, nakon što je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom koja nije bila u igri.

Na društvenim mrežama oglasili su se brojni navijači i teniseri, među kojima i Džon Milman. 

- Ne želimo da vidimo diskvalifikaciju igrača, ali ne vidim razliku između ovog incitenta i onoga što se desilo Novaku na US Openu 2020.

Pošto je njegova objava izazvala i negativne komentare, Australijanac je poslao još jednu poruku:

- Ovaj komentar odnosi se samo na odsustvo doslednosti prilikom primene pravila. Jednog igrača diskvalifikuju, dok se drugom ne dogodi ništa. Nekoliko ljudi se uvredilo ovde, mada ne znam šta je uvredljivo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading