NAJVEĆI ŠAMPION KOJEG JE TENIS IKADA IMAO Teniser iz Tunisa uputio Novaku brutalnu poruku: Ove reči trebaju svi da čuju

10:35 | 26-08-2024

Tenis 0

Nole ne prestaje da oduševljava ljude širom sveta

Novak Đoković

Novak Đoković je nedavno potvrdio da je i zaista najveći teniser svih vremena. Nole je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i tako potvrdio dominaciju u belom sportu. 

Nole je većini ljudi u svetu uzor i inspiracija zbog svega što radi u sportu, a još jedna u nizu pohvala dolazi od Aziza Dugaza, tenisera iz Tunisa. 

Ono što je Dugazu posebno drago jeste činjenica da se Đoković preko svoje organizacije PTPA zalaže za što je moguće bolja prava i uslove za tenisere koji su rangirani nešto niže, što je upravo slučaj sa Dugazom koji je trenutno na 227. mestu na ATP listi. 

Dugaz neće igrati u Njujorku, ali hoće na čelindžeru u Manakoru, a u jednom od intervjua je rekao za Novaka: 

- Mislim da je za mene Novak Đoković najveći šampion kojeg je tenis ikada imao i na terenu i van njega. Kada to kažem, za mene, pravi šampion i iskreni šampion je onaj koji ima uticaj na svoj sport i na buduće generacije - rekao je Dugaz za Sportskedu, pa zaključio: 

NOLE DOBIO VELIČANSTVEN MURAL Pravo umetničko delo za najboljeg u istoriji: Pored Đokovića nalaze se još dve važne ličnosti za srpski narod

- Ono što je Novak Đoković pokušavao da uradi, možda nije ni morao. Bio je prvi na svetu. Imao je sav uspeh koji neko može samo da poželi. A čak i pored toga gleda na dole i pokušava da unapredi tenis i da ima pozitivan uticaj na buduće generacije, što mislim da većina drugih igrača uopšte nije ni pokušala - dodao je on.

Smatra da mnogi mlađi teniseri, ali i oni koji su slabije rangirani sigurno cene sav napor koji Đoković ulaže za bolje uslove na ATP turu.

- Mislim da je on prvi koji pokušava da "progura" tu priču za slabije rangirane tenisere i pokušava da unapredi teniski sistem. Mislim da je većina tenisera zahvalna zbog toga. 

Uspeo je Dugaz čak nedavno tokom kvalifikacija za jedan Grend slem da "naleti" na Đokovića u prolazu, što je za njega bilo ostvarenje svih snova.

- Nisam imao priliku nikada da upoznam Rafaela Nadala. Od kako sam počeo da igram kvalifikacije za Grend slemove, uglavnom je bio povređen. Nisam imao sreće da naletim na njega. Dok sam bio dete, gledao sam Đokovića i maštao da jednog dana igram na ovim turnirima. I kada se konačno nađete na Grend slemu i osoba pored vas je upravo Đoković u teretani ili u hodniku, to je ostvarenje svih snova - povukao je Dugaz.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading