ŠPANAC ŽELI DA SRUŠI REKORDE NOVAKA, RAFE I RODŽERA Alkaraz u Njujorku ima priliku da uradi velike stvari

12:16 | 26-08-2024

Tenis 0

Španac može da uradi veliku stvar na predstojećem US Openu (26. avgust - 08. septembar)

Karlos Alkaraz

Novak Đoković želi u Njujorku da dođe do svoje 25. grend slem titule u karijeri i tako dodatno poveća rekordan broj osvojenih najvećih turnira u tenisu. 

Ali, mladi Karlos Alkaraz će mu biti velika pretnja i upravo Španac ima priliku da uradi nešto veliko u Njujorku - može da obori rekorde Novaka, Rafe Nadala, Rodžera Federera...

Ukoliko Alkaraz osvoji titulu postao bi sedmi teniser u istoriji koji je osvojio tri grend slema u jednoj sezoni. Pre njega su to uspeli Novak Đoković, Rod Lejver, Rodžer Federer, Džimi Konors, Mats Vilander i Rafael Nadal. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

TAJ POVRATAK KUĆI... Novak Đoković otvorio dušu Amerima kao nikada pre

Podsetimo, samo su Đoković i Lejver uspeli da osvoje sva četiri grend slema u jednoj godini od čega je Đoković to uspeo četiri puta (2011, 2015, 2021. i 2023), a Lejver dva puta (1962. i 1969.). 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Alkaraz bi sa osvojenom šampionskom titulom postao tek šesti teniser ikada koji je tri grend slema osvojio u nizu. Đoković je to uspeo četiri puta, Federer dvaput, a Rafa Nadal i Pit Sampras po jednom. 

Pritom, samo su Đoković i Nadal to uspeli u istoj godini, a Karlos bi im se pridružio u elitnom društvu ako to uspe da ostvari. 

Peta grend slem titula bi Alkarazu donela priznanje najmlađeg tenisera ikada sa toliko GS trofeja i napravio bi veliki korak ka šansi da ugrozi Federera, Nadala ili čak Novaka Đokovića jednog dana. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading