JA SAM NIŠTA U ODNOSU NA IGRAČA KAKAV SAM BIO Cicipas razočaran posle eliminacije sa US opena

14:00 | 28-08-2024

Tenis 0

Grk nastavlja sa lošim rezultatima

Stefanos Cicipas

Stefanos Cicipas ispao završio je učešće na ovogodišnjem US openu već u prvom kolu. Grk je izgubio od Tanasisa Kokinakisa sa 3:1, po setovima 7:6(7:5), 4:6, 6:3, 7:5. Tako je doživeo treći poraz u poslednja četiri meča, a poslednju titulu je osvojio u aprilu na Mastersu u Monte Karlu.

On je trenutno 11. teniser sveta, a posle US opena ga izvesno čeka pad na ATP listi. Nakon novog neuspeha Cicipas nije krio nezadovoljstvo.

- Ja sam ništa u odnosu na igrača kakav sam bio – ne krije 26-godišnji Grk koliko je razočaran svojim rezultatima.- Pamtim kako sam igrao kada sam bio mlađi, sa kakvim sa andrenalinom izlazio na teren, osećao se kao da moj život zavisi od ishoda meča. Sve to mi se sada čini kao da je izbledelo, da moj nivo više nije tako veliki kao ranije.

Tada je bio smatran jednim od naslednika velike trojke. Ipak, u međuvremenu nije uspeo da opravda ta očekivanja i igrači poput Karlosa Alkaraz i Janika Sinera su mu poprilično odmakli iako su mlađi od njega. Ističe da je popustio u svakom segmentu.

- Pamtim da mi je koncentracija bila uvek na najvišem nivou. I to osećam da je u padu. Znam da sve ovo zvuči čudno, ali meni je potrebna glad za uspesima da proizvedem glad koju sam imao. Ja nisam osoba koja oseća da je u redu da se zadovolji uobičajenim stvarima. Zaista želim da vratim sve što sam imao u moj tenis kako bih se osećao na terenu kao nekada. Nije mi uopšte jasno šta se dogodilo u poslednjim mesecima da sam toliko pao. Čak mi se čini da se tako osećam već godinu-dve, ali sam ranije uspevao to bolje da kamufliram.

Raspitivao se i kod stručnjaka za sportsku psihologiju.

- Nisam ekspert ali sam razgovarao sa ljudima koji se u to razumeju i kažu da je verovatno u pitanju zasićenost. Osećam to od početka godine i mislim da se to ne može rešiti odmorom. Mislim da moram da igrom to savladam.

Nedavno je vikao na oca i potom ga otpustio sa pozicije trenera, ali boljitka i dalje nema.

– Pre dve-tri godine sam redovno igrao završnice velikih turnira. Sada sam daleko od toga i moram da nađem način da se vratim u tu formu – ističe Cicipas koji ove godine, prvi put od 2018, nije stigao do polufinala nekog gren slema - istakao je Cicipas.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading