NOVAK OSTAO BEZ KRUNE Neprepoznatljivi Đoković eliminisan u trećem kolu US Opena

05:49 | 31-08-2024

Tenis 0

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković završio je učešće na US Openu

Novak

Novaka je u trećem kolu pobedio Aleksej Popirin sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4, posle tri sata i 20 minuta igre.

Đoković tako neće odbraniti titulu i na neslavan način završava sezonu kada je reč o grend slemovima.

Popirin je potvrdio da se nalazi u životnoj formi, pošto je nedavno osvojio masters u Montrealu, a sada je došao i do najveće pobede u karijeri.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

Prvi put od 2017. godine da Novak u jednoj sezoni nije osvojio grend slem titulu! 

Aleksej je igrao hrabro, agresivno, pogađao linije, ali je srpski teniser bio daleko od svog prepoznatljivog nivoa. Mnogo toga nije funkcionisalo u njegovoj igri, a meč je završio sa čak 14 duplih servis grešaka.

Možda i ključan trenutak na meču dogodio se u šestom gemu. Imao je Novak tada čak pet brejk lopti, od toga tri vezane, a najveću šansu propustio je kod prve, kada je odlično izgradio poen, ali je sve upropastio lošim drop šotom.

U finišu seta se ugasio, izgubio 11 poena u nizu i Popirin je dobio prvi set.

Novak EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD
 

 

Nije Đoković podigao nivo igre ni u drugom setu, pretrpeo je brejk u petom gemu i Australijanac je poveo sa 2:0.

Ipak, olimpijski šampion je delovao dosta dobro, stekao se utisak kao da ima snage za preokret i furiozno je dobio treći set sa 6:2.

Sve je podsećalo na još jedan čudesan preokret, ali je propustio preveliki broj šansi. Kao da su zamenili uloge, Popirin je igrao najbolje one ključne poene, dobio najdramatičniji gem koji je trajao preko 10 minuta i poveo sa 3:2.

Imao je šansu Novak da se momentalno vrati, ali nije iskoristio nove dve brejk lopte, da bi potom ponovo izgubio svoj servis.

Uspeo je da vrati jedan brejk, ali bio je to tek poslednji trzaj šampiona, pošto je Popirin iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u osminu finala gde će igrati protiv Frensisa Tijafoa.

ĐOKOVIĆ - POPIRIN 4:6, 4:6, 6:2, 4:6

Četvrti set:

4:6 - Kraj! Novak Đoković je završio učešće na US Openu!

4:5 - I ovaj gem je bio napet, igralo se na razliku, ali Novak ostaje u igri. Popirin će ponovo servirati za pobedu!

3:5 - Poslednji trzaj šampiona. Uspeva Đoković da vrati jedan brejk, ali Australijanac i dalje ima veliku prednost.

2:5 - Novi brejk Popirina koji će servirati za pobedu. Još jedan očajan gem Novaka.

2:4 - Ponovo Đoković ne koristi dve vezane brejk lopte. Popirin je zaista neverovatan, nastavlja da pogađa linije, ali Novak je propustio sada već veliki broj prilika.

2:3 - Najdramatičniji, nadamo se ne i najvažniji gem dobija Popirin. Đoković je spasao tri brejk lopte, ali je onda odservirao duplu servis grešku, Australijanac zaigrao hrabro i pogodio, te došao do velikog brejka. U nekoliko navrata je zaista imao mnogo sreće, njegove loptice su pogađale vrh mreže, linije... Novak je na rubu poraza.

 

 

2:2 - Ponovo Novak propušta lepu priliku da dođe do brejka, imao je 0:30 i relativno povoljno situaciju kada nije uspeo da probije Popirina na mreži. Igralo se na razliku, ali brejk lopti nije bilo.

2:1 - Prilično siguran gem za Đokovića, okončao ga je 12. asom.

1:1 - Propustio je Novak dve brejk lopte u ovom gemu. Mora se odati priznanje Popirinu koji je odigrao zaista hrabro.

1:0 - Besprekoran gem Đokovića koji deluje sve bolje kako meč odmiče.

Treći set:

6:2 - Breeejk, a ujedno i set za Đokovića. Ovo je Novak kakvog želimo da gledamo!

 

 

5:2 - Potvrđuje Novak brejk. Poigravao se u ovom gemu i rivalu prepustio tek jedan poen.

4:2 - Breeejk! Au, kakav rolerkoster. Đoković od izgubljenog gema do brejka.  

3:2 - Vraća brejk Popirin. Australijanac je do prve brejk lopte došao tako što je Novak pogrešio na mreži, uspeo je da je spasi hrabrim drugim servisom, ali su usledile nove greške i Australijanac se vraća u treći set.

3:1 - Propustio je Novak lepu priliku da stekne dva brejka prednosti, imao je 0:30, ali je izgubio četiri uzastopna poena.

 

 

3:0 - Teškom mukom potvrđen brejk. Bilo je 15:30, igralo se na razliku, ali uspeva Đoković da se izvuče i povede sa 3:0.

2:0 - Breeeeeeeeeejk! Pa konačno, Novače! Imao je Popirin 30:0, a onda naredna četiri poena dobija Đoković i napokon vidimo emociju kod njega. Može li do preokreta?

1:0 - Ekspresan gem za Novaka na startu trećeg seta.

Drugi set:

4:6 - Đoković pred eliminacijom, Popirin vodi sa 2:0!

 

 

4:5 - Gem bez izgubljenog poena za Đokovića. Ali, sada sledi teži deo posla, mora da se vrati brejk, inače Australijanac dolazi na set od pobede.

3:5 - Pripretio je Đoković, od 40:15 došao do 40:40, ali je onda forhend smestio u mrežu i propustio priliku da dođe do brejk lopte. Sada će servirati za ostanak u setu.

3:4 - Gem za Novaka, ali uopšte ne izgleda dobro. Suviše je "ravan", bez reakcije čak i kada je odigrao sjajan poen, ne pravi uobičajene duge pauze između poena...

2:4 - Lako Aleksej potvrđuje brejk. Novaku ništa ne polazi za rukom.

2:3 - Brejk! Još jedan slab gem Đokovića. Popirin je stigao do tri vezane brejk lopte, Novak je spasao prve dve, ali je kod treće drop šot poslao u aut. Ovo nikako nije dobro.

Novak EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD
 

 

2:2 - Očajno je riternirao Novak u ovom gemu i Popirin ga dobija bez izgubljenog poena.

2:1 - Posle dugo vremena jedan miran i brz gem za Đokovića.

1:1 - Siguran gem za Australijanca.

1:0 - Prekida Novak seriju zahuktalog Popirina. Nije bilo lako, sam je sebi zakomplikovao život pošto je odservirao tri duple servis greške, ali se nije suočavao sa brejkom loptom.

Prvi set:

 

 

4:6 - Savršen gem je odigrao Popirin, potvrdio brejk i došao do seta.

4:5 - Brejk! Užasan gem je odigrao Đoković i izgubio ga sa nulom. Popirin će sada servirati za prvi set.

4:4 - Imao je Popirin 40:15, a onda Novak bekhend paralelu smešta na liniju, zatim je usledio odličan ritern, pa se i ovaj gem igrao na razliku. Ipak, brejk lopti nije bilo ovoga puta.

4:3 - Gem sa nulom za Novaka koji ima pet asova.

3:3 - Đoković je propustio čak pet brejk lopti! Novak je savršenim riternima došao do tri vezane prilike za brejk, a najveću šansu imao je kod prve kada je odlično izgradio poen, ali onda ga upropastio lošim drop šotom. Preostale četiri Popirin je neutralisao servisom. Šteta, bila je ovo baš dobra šansa da se dođe do brejka.

 

 

3:2 - Imao je malo sreće Novak u ovom gemu, prvi poen je dobio uz pomoć mreže, zatim je Popirin promašio zicer. Ono što raduje, jeste dobar servis.

2:2 - Rutinski gem za Australijanca. Miran početak meča.

2:1 - Odličan gem Đokovića. Servis sluša na startu, što nije bio slučaj u prethodna dva meča.

1:1 - Brzo je Popirin stigao do 40:0, ali ga je onda Novak probio na mreži, usledila je dupla servis greška Australijanca, koji ipak dobija naredni poen i dolazi do izjednačenja.

 

 

1:0 - Relativno miran uvodni gem za Đokovića, rivalu je prepustio dva poena.

02.23 - Teniseri su konačno izašli na teren.

01.28 - Mora da se isprazni ceo stadion jer prelazimo iz dnevnog u večernji termin, pa da se sve to počisti, pa da uđe publika

00.55 - Tijafo je upravo pobedio Šeltona. Novak i Aleksej uskoro na terenu.

 

 

00.17 - Šelton i Tijafo tek treba da započnu peti set, tako da je izvesno da će kasniti početak meča Đoković - Popirin.

22.30 - U toku je meč između Šeltona i Tijafoa. Rezultat je 1:1 u setovima.

22.00 - Popirin je 28. na ATP listi, a nedavno je osvojio najveću titulu u karijeri, kada je pokorio masters u Montrealu.

21.59 - Biće ovo četvrti međusobni okršaj Đokovića i Popirina, prethodna tri srpski teniser je rešio u svoju korist. Zanimljivo, ove godine su se sastali na Australijan openu i Vimbldonu i oba meča dobio je Novak sa 3:1.

Novak AP Photo/Frank Franklin II
 

 

21.58 - Novak je na startu US Opena sa 3:0 pobedio Radua Albota, da bi mu meč drugog kola predao Laslo Đere pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 u korist osvajača 24 grend slem titule. Popirin je maksimalnim rezultatom savladao Sunvu Kvona i Pedra Martineza.

Popirin EPA-EFE/JAMES ROSS
 

 

21.56 - Ponovo organizatori poslednjeg grend slema u sezoni nisu imali sluha za navijače u Srbiji, pa tako Novak i treći meč u Njujorku igra posle ponoći po našem vremenu. Ali, ako ništa drugo, sutra je subota, za mnoge neradan dan.

21.55 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču trećeg kola US Opena u kojem se sastaju Novak Đoković i Aleksej Popirin. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Njujorka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading