PREKINUT ČUDESAN NIZ Španskom tenisu se ovo nije desilo 25 godina

18:00 | 30-08-2024

Tenis 0

Nestvarna serija kojoj je došao kraj

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz je eliminisan sa US opena. Španac je u drugom kolu izgubio od Holanđanina Botika Van De Zandshulpa sa 3:0 u setovima i ovo je ubedljivo najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.

Šampion US opena iz 2022. godine nije ovako rano završio nastup na grend slem turniru još od Vimbldona 2021. i prvi put u karijeri je na grend slemu izgubio od igrača koji nije među prvih 10 na svetu. Ovim porazom će izgubiti 670 poena i očekuje ga pad na ATP listi.

Ipak, to nije sve. Alkaraz je nastavio zaokružio katastrofalno izdanje španskih tenisera na ovogodišnjem US openu. Alehandro Davidovič Fokina, Albert Ramos, Pablo Karenjo Busta i Haime Munar su ispali odmah, dok su u drugoj rundi zaustavljeni Roberto Bautista Agut, Pedro Martines i Roberto Karbaljes Baena.

Time je Španija ostala bez predstavnika u trećem kolu grend slema i to se prvi put dešava još od 1999. godine, kada su takođe u Njujorku španski predstavnici veoma rano završili takmičenje. Punih 25 godina su Španci imali neverovatan kontinuitet dobrih rezultata na najvećim turnirima, pre svega zahvaljujući Rafaelu Nadalu. Ipak, čudesan niz je prekinut i španski teniseri, a pre svega Alkaraz će pokušati da poprave utisak na narednom Australijan openu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading