TOTALNA KATASTROFA Španski mediji nemilosrdni prema Alkarazu

19:26 | 30-08-2024

Tenis 0

Nisu imali milosti prema španskom teniseru

Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz je eliminisan sa US opena i to je glavna vest dana. Španac je u drugom kolu poražen od Holanđanina Botika Van De Zandshulpa sa 3:0 u setovima. Ovaj poraz je očekivano glavna tema u španskim medijima.

Novinar Naćo Albaran je nastup i eliminaciju Alkaraza nazvao totalnom katastrofom, a te reči su napisane u naslovu njegovog teksta na portalu "AS"-a.

- Karlos Alkaraz nije bio u stanju da se u četvrtak hrani energijom koju obično upije na stadionu Arur Eš. Ona ga je vodila ka senzaciji i prvom velikom trijumfu protiv Stefanosa Cicipasa u finalu 2022. godine i to je ponavljao nekoliko puta i sledeće godine, kada je postao krunisani šampion i svetski 'Broj jedan'. Sve to izostalo je ovog puta. Karlos je odigrao tri najgora seta kojih može da se seti i izgubio je od Botika van de Zandshulpa, 28-godišnjeg Holanđanina i 74. tenisera na ATP listi, koji nije osvojio ni set protiv njega u prethodna dva međusobna okršaja.

- Ispao je Karlos Alkaraz u drugom kolu, što je njegov najgori rezultat od Vimbldona 2021. godine, iako je ovog puta poraz mnogo bolniji, jer tada još nije eksplodirao i imao je samo 18 godina. Ovaj rezultat može bez uvijanja da se nazove katastrofom. Zapravo, on se i izvinio publici kada je napuštao teren - piše u tekstu španskog autora.

Citirao je Albaran reči Alkarazovog trenera Huana Karlosa Ferera sa kraja prvog seta.

- Govorio mu je 'Mirno i pozitivno, mirno i pozitivno, sve vreme, idemo', dok ga je rival pregazio kao malo ko ranije. Svojim ravnim udarcima, čudnim, ali preciznim bekhendom i sjajnim osećajem za lob, uz zaprepašćujući mir, van de Zandshulp dominirao je situacijom praktično od početka do kraja, suočen sa čudnim nastupom igrača iz Mursije. Bio je bez svojih uobičajenih finesa i bio je opsednut negativnošću. Posle izgubljenog drugog seta, napravio je gest ka svom timu, kojim je stavio do znanja svima da 'u glavi' ne izgleda dobro. I nije izgledao.

Podsetio je španski novinar na to da je Holanđanin stagnirao od kada se pojavio 2021. godine i kada je ušao u četvrtfinale US Opena. Međutim, u meču protiv Alkaraza odigrao je jedan od najboljih mečeva u karijeri, iako je do sada pobedio u šest duela protiv tenisera iz Top 10.

- Botik je uvek preuzimao inicijativu, brejkovima koji su naškodili vunderkindu iz El Palmara. A, kada je Alkaraz stizao zaostatak, igrač iz Venendala nalazio je način da uvek bude korak ispred. Isto je radio i u trećem setu, na Alkarazove pokušaje da se vrati, uz podršku publiek koja je pokušavala da ga ohrabri i koja je želela da vidi više tenisa. Ipak, Van de Zanshulpova odlučnost bila je snažnija.

Za kraj, Naćo ističe da je možda ovaj poraz mogao da se predvidi.

- Karlitosov ogroman bes u Sinsinatiju, kada je slomio reket i bio poražen u duelu protiv Gaela Monfisa, pokazao je da nešto nije u redu. Poraz u finalu Olimpijskih igara u Parizu protiv Novaka Đokovića veoma ga je povredio, pamtite njegove suze. I na kraju krajeva, on je dečko od 21 godine. Zahtevi dugačke sezone, pune važnih događaja, sa titulama Rolan Garosa i Vimbldona, koji nisu osvojeni sami od sebe, kao i Olimpijske igre... Sve to je uzelo svoj danak na najsnažnijem i na najtalentovanijem. Čak i najveći imaju neke padove, pitajte samo Federera, Nadala i Đokovića. I videćete koliko su daleko njihove karijere odmakle - zaključio je Albaran.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading