ZAVRŠNI MASTERS POD ZNAKOM PITANJA! Šokantno ispadanje Novaka sa US Opena ga dovelo na ivicu, teška bitka za Top 8

09:12 | 31-08-2024

Tenis 0

Najbolji srpski teniser i sportista na planeti, Novak Đoković nije uspeo da se plasira u osminu finala US opena, pošto je kasno noćas poražen od Alekseja Popirina iz Australije u četiri seta (4:6, 4:6, 6:2, 4:6), čime je izgubio 1.900 bodova na ATP listi u odnosu na prošlu sezonu

Novak Đoković

Samim tim, to je Novaka stavilo u nešto nepovoljniji položaj kada je trka za ATP Završni masters u Torinu u pitanju, jer se Đoković sada zaista nalazi na "ivici" i vrlo lako bi moglo da se desi da posle US opena završi van Top 8. 

Prema poslednjem preseku, broj poena koji bi bio dovoljan da se neko nađe sasvim sigurno u Torinu je 6.145 bodova, a Đoković je za sada ove sezone uspeo da osvoji 3.260 poena. Samo je Janik Siner zasad siguran učesnik sa 7.100 poena osvojenih ove godine, mada je blizu i Karlos Alkaraz sa 6.010 poena. 

Treće mesto u ATP trci zauzima Aleksander Zverev sa 5.815 poena i on bi osvajanjem novih poena na US openu mogao da reši svoj status na Završnom mastersu, a nešto malo dalje je Danil Medvedev na četvrtoj poziciji sa 4.120 poena. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Novak EPA-EFE/CJ GUNTHER

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Peto mesto pripada Kasperu Rudu iz Norveške koji je osvojio 3.785 poena, šesti je Andrej Rubljov sa 3.480 poena, a na sedmom mestu stoji naš Novak Đoković sa 3.260 bodova. 

ŠTA DA ODGOVORIM NA OVO?! Đokovića hteli da isprovociraju pitanjem, Novak ih "ugasio" odgovorom

Ipak, može da se desi da Novak padne na devetu poziciju, pa čak i koju niže, jer će morati da gleda šta će do kraja US opena uraditi Aleks de Minor, Tejlor Fric, Grigor Dimitrov, Tomi Pol ili eventualno neki od autsajdera poput Frensisa Tijafoa ili baš Alekseja Popirina.

Osmoplasirani Aleks de Minor ima 3.005 bodova ove godine do sada na svom kontu, a Tejlor Fric je osvojio 2.790 poena. Na desetom mestu je Stefanos Cicipas koji je eliminisan sa US opena sa 2.725 poena, dok je na 11. poziciji Dimitrov sa 2.635 poena, koliko ima i Tomi Pol.

Sve u svemu, biće to intenzivna trka do samog kraja za Završni masters u Torinu, a svi mi se nadamo da će na kraju Novak uspeti da je pređe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari(0)

Loading