UŽASNE VESTI ZA ĐOKOVIĆA Srpskog tenisera čeka velika borba i pakleno težak zadatak

10:00 | 09-09-2024

Tenis 0

Neće mu biti lako

Novak Đoković

US open je završen titulom Janika SInera. Italijan je pobedom nad Tejlorom Fricom došao do druge grend slem titule i učvrstio se na prvom mestu svetske rang liste.

Novak Đoković je dobio dve loše vesti po završetku poslednjeg grend slema u sezoni. Prva je pad na ATP listi, a druga je deveto mesto u trci za Završni masters u Torinu.

Srpski teniser je trenutno ispod crte, a ispred njega se nalaze Janik Siner, Aleksandar Zverev i Karlos Alkaraz, koji su već obezbedili plasman na Završni masters, zatim Danil Medvedev, Tejlor Fric, Kasper Rud, Andrej Rubljov i Aleks de Minor.

Đoković se nalazi na devetom mestu sa 3260 bodova, 45 manje od De Minora i očekuje ga velika borba i jako težak zadatak kako bi uspeo da se domogne Torina gde je branilac titule.

Novaka najpre očekuju obaveze u Dejvis kupu, a nakon toga bi trebalo da nastupi na Mastersima u Šangaju i Parizu, gde će pokušati da sakupi dovoljan broj poena kojim bi se kvalifikovao na Završni masters.

Teško je očekivati da će srpski teniser igrati na nekom od turnira iz serije 500, pa će mu u Šangaju i Parizu biti potrebni što bolji rezultati ukoliko želi da brani titulu u Torinu.

Jedno je sigurno, Đokovića čeka težak, ali ne i nemoguć zadatak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading