BIĆE KATASTROFA AKO SE TO NE DESI Čuveni teniski stručnjak se brine za Đokovića

19:05 | 09-09-2024

Tenis 0

Glavni Đokovićev cilj prema njegovom mišljenju je da do kraja godine izbori Završni masters. Novak je trenutno deveti u ATP trci.

Novak

 

Čuveni hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić komentarisao je neuspeh Novaka Đokovića na US openu, kao i generalno dosadašnju sezonu srpskog asa.

- Čujte, Novak je 20 godina u samom vrhu i to mu niko ne može osporiti. On je i dalje vrhunski teniser, samo je pitanje koliko je spreman trenutno i šta on dalje želi. Povredio je koleno na Rolan Garosu, operisao ga, igrao finale Vimbldona, to je čudo. A onda je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. To je njegov dijamant sa najviše karata. Zato ne čudi da je sebi dao malo oduška da bude sa porodicom, puno je bio pod stresom poslednjih meseci - počeo je Pilić razgovor za "Republiku".

Glavni Đokovićev cilj prema njegovom mišljenju je da do kraja godine izbori Završni masters. Novak je trenutno deveti u ATP trci.

- Čuva snagu za velike turnire, ali mora igrati "male" da bi bio u ritmu. Ne možeš iz mirovanja odmah do šeste brzine. Trebaju mu ti turniri da bude u formi. Zato veruje da će sada da igra pametnije. Samo što u 2024. nije ostalo puno prostora za kalkulacije. On mora da odigra odlično Bersi (masters u Parizu) inače će mnogo izgubiti. Ne samo u Francuskoj, već će praktično tamo završiti sezonu ako ne izbori plasman na Završni masters. Bila bi katastrofa da ne ode u Torino. On bi već tada dočekao kraj sezone. Novak tamo brani 1.300 bodova. Zamislite da ostane i bez njih. Pitanje da li bi sa tako malo bodova mogao da se vrati opet u vrh. Mada, to je Novak, a takvi šampioni se ne otpisuju nikada.

Hrvat veruje da će se Nole naći u Torinu.

- Verujem da će Novak biti u osam. Dovoljno je pametan da odigra taktički i obezbedi mesto na Završnom mastersu. Samo da ga zdravlje posluži i da se fokusira kao recimo na Olimpijskim igrama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading